Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Noutăți de la Ford pentru 2019: Kuga, Tourneo Custom Hybrid, Explorer și Puma

Noutăți de la Ford pentru 2019: Kuga, Tourneo Custom Hybrid, Explorer și Puma

Americanii de la Ford au prezentat informații și imagini despre 4 noi modele ce vor apărea în acest an în cadrul unui eveniment organizat în capitala Olandei, Amsterdam. Vorbim aici despre Kuga, Transit Custom Hybrid, Explorer și Puma.

Începem cu noul Kuga. Suv-ul vine cu un nou aspect și motorizări de mai multe feluri, hybrid clasic, mild hybrid și plug-in hybrid. Versiunea hybrid clasic vine cu un motor pe benzină de 2.5 litri și un motor electric plus transimisie automată. Mild Hybrid va avea o unitate propulsoare numită EcoBlue Hybrid de 2.0 litri diesel de 150 CP, sistemul electric fiind unul de 48 V la fel ca la Fiesta și Focus. Plug-in Hybrid prezintă un motor termic pe benzină de 2.5 litri în patru cilindri și un motor electric. Combinate puterea va fi de 225 CP, autonomia în modul electric va fi de 50 Km, iar consumul mediu mixt este unul destul de surprinzător, 1.2 litri/100 Km. Totodată vor exista și unități normale, două diesel de 1.5 litri, 120 Cp și 2.0 litri 180 CP numite Ecoblue. Ford va pune la dispoziție transimisie automată în 8 viteze. Motoarele pe benzină sunt și ele în număr de două, capacitatea va fi de 1.5 litri Ecoboost, cu 120 respectiv 150 CP. Kuga va veni cu tracțiune față , dar și integrală. Versiunile de echipare sunt Titanium, ST-Line și Vignale.

Interiorul vine cu un aspect ce se aseamănă cu ceea ce vedem pe modele precum Focus, Fiesta sau Mondeo. Totodată, noul Kuga vine și cu tehnologii de siguranță moderne.

Trecem acum la Tourneo Custom Plug-in Hybrid. Utilitara pentru transport persoane vine cu un sistem Plug-in Hybrid electric și motorul de 1.0 litri Ecoboost. Bateria permite o autonomie de 50 KM, dar cu ajutorul motorului termic are un ‘range extension” ce poate garanta un rulaj de 500 de Kilometri. Modelul va putea fi disponibil la finele acestui an.

O altă premieră este aducerea unui model ce a făcut și încă face istorie în Statele Unite ale Americii, Explorer. Modelul va fi disponibil în premieră și în Europa, urmând să aibă doar într-o versiune Plug-in Hybrid. Detaliile tehnice sunt următoarele: motor V6 de 3.0 litri Ecoboost de 350 CP și un motor electric ce produce 100 CP, ce combinat ajunge la 450 CP, cuplu de 840 Nm. Cutia de viteze va fi una automată în 10 rapoarte și vine în standard cu tracțiune integrală.

Interiorul lui Explorer prezintă un instrumental de bord digital de 12.3 inch în care se pot afla detalii despre sistemul PHEV, dar și o multitudine de funcții specifice sistemului de infotaiment. Mașina vine în standard cu 7 locuri, iar volumul portbagajului cu cele două rânduri de scaune rabatate ajunge la 2.274 de litri.

Ultimul model despre care vom vorbi este Puma. Un nume cunoscut la începutul anilor 2000, Puma a fost un coupe rapid, dar și accesibil pentru oricine. Cei de la Ford vor aduce din nou în scenă modelul Puma, dar de această dată va fi un SUV. În evenimentul de pe 2 Aprilie, Ford a prezentat câteva imagini nu foarte clare cu aspectul mașinii, dar din ele reiese că va avea un aspect sportiv, forma farurilor și o gardă la sol mare. Ford a comunicat puține detali tehnice, dar deja este în plan o versiune mild-hybrid cu motorul de 1.0 litri Ecoboost ajutat de sistemul BISG, puterea fiind una de 155 CP și un consum mediu de 5,4 litri/100 KM. Un lucru interesant este că noul model Puma va fi fabricat chiar la uzina din Craiova. Modelul va apărea cel mai probabil la finele acestui an.

Foto-Ford

 

reclama