Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Noul VW ID.7 Tourer

Noul VW ID.7 Tourer

Ofensiva SUV-urilor, care se află în plină desfășurare și nu dă vreun semn că s-ar opri curând, a însemnat o scădere considerabilă a cererii pentru alte tipuri de caroserie, inclusiv pentru una foarte iubită de clienții europeni, și anume cea de tip break.

Pe lângă creșterea enormă a vânzărilor de SUV-uri, ultimii ani au adus cu ei și o creștere absolut impresionantă și a cererii pentru modele cu propulsie 100% electrică. Având în vedere rapiditatea cu care mașinile electrice au evoluat, noi nu suntem surprinși deloc de acest fapt.

Pentru a-i convinge pe cei mai tradiționaliști dintre clienții lor să treacă la o mașină electrică, cei de la Volkswagen au hotărât, ca un ultim efort de a salva modelele break, să lanseze unul electric, sub forma lui ID.7 Tourer.

Probabil că ID.7 în varianta lui de caroserie limuzină vă este cunoscut deja, motiv pentru care nu are nevoie de niciun fel de introducere. Totuși, pentru cei care nu sunt la curent cu multitudinea de modele lansate de VW în ultima vreme, îl puteți considera pe ID.7 fratele electric al lui Passat.

Aspectul exterior este, în cea mai mare parte, neschimbat față de varianta limuzină, singura diferență fiind, în mod evident, la partea din spate. Aici putem observa un design clasic, pe care l-am putea numi chiar de modă veche. Deși tendința din ultimii ani a designerilor auto este cea către extraordinar, noi considerăm ca VW a procedat corect făcându-l pe ID.7 Tourer să nu iasă în evidență atât de mult. De ce? Probabil pentru că cine a avut un Passat Variant în trecut, nu își va dori un înlocuitor care arată de parcă ar trebui să fie expus într-un muzeu de artă contemporană.

Iar acum, să trecem la cel mai important aspect atunci când vine vorba despre un model break: spațiul portbagajului. ID.7 Tourer se laudă cu un spațiu de depozitare de 605 litri, care poate fi extins până la 1 714 litri prin rabatarea banchetei. Prin comparație, noul VW Passat Variant are un portbagaj de 690 de litri, care poate ajunge până la 1 920 cu bancheta rabatată. O diferență suficient de mare încât să faca alegerea mai dificilă?

Interiorul lui ID.7 Tourer este și el același cu cel al limuzinei, diferența fiind la head-up display, care a fost îmbunătățit și care poate afișa acum și informații cu privire la navigație de pe aplicații precum Android Auto sau Apple CarPlay. Asistentul virtual ChatGPT, care se bazează pe inteligență artificială, este și el prezent la bord.

La capitolul sisteme de propulsie, ID.7 va fi oferit, deocamdată, în două variante: Pro și Pro S. Prima variantă are o baterie de 77 kWh, iar cea de-a doua una de 86 kWh, care promite o autonomie de până la 685 de kilometri. În cazul ambelor variante, motorul electric transmite puterea către roțile din spate și dezvolta 282 de cai-putere.

Noi credem că lansarea unui break, fie el și electric, în plină ascensiune a SUV-urilor reprezintă un gest curajos. Totuși, nu putem decât să sperăm ca ID.7 Tourer va fi un succes și că va convinge cât mai mulți potențiali cumpărători.