Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Noul Honda Jazz ajunge în România

Noul Honda Jazz ajunge în România

Noua generație a modelului Honda Jazz ajunge din iulie 2020 și la noi în țară.

Pentru prima dată, Jazz va fi comercializat exclusiv cu motor hibrid avansat. Purtând noul ecuson Honda e:HEV, noul Jazz a fost conceput pentru a oferi o combinație excepțională de performanță și eficiență, pentru a completa caracteristicile consacrate, confortul interior și utilitatea practică. Sistemul e:HEV este dezvoltat special pentru Jazz și proiectat pentru a oferi o experiență de condus plăcută. Acesta conține două motoare electrice compacte, puternice, conectate la un motor pe benzină DOHC i-VTEC de 1,5 litri, o baterie litiu-ion și o transmisie inovatoare cu raport fix, care funcționează împreună pentru a oferi un răspuns direct și liniar.

Puterea totală de 109 PS / 80kW poate propulsa mașina la 100 km / h în 9.4 secunde până la o viteză maximă de 175 km / h. Rezultatul este o călătorie fără efort, confortabilă, indiferent dacă călătorești în zone urbane sau pe autostradă. Eficiența sistemului hibrid se transpune în emisii de CO2 de la 102 g / km (WLTP) și un consum de combustibil de 4,5 l / 100 km (WLTP) pe modelul standard.

Pentru a oferi o experiență de condus dinamică și eficientă, configurația avansată e: HEV hybrid selectează imperceptibil și unul din cele trei moduri de funcționare:
• Mod Electric: bateria litiu-ion furnizează direct către motorul electric de propulsie.
• Mod Hybrid: motorul termic pe benzină angrenează motorul electric generatorc, care la rândul său furnizează energia motorului electric de propulsie.
• Mod Drive: motorul termic pe benzină este conectat direct la roți printr-un angrenaj planetar cu un singur raport de transmisie.

Comutarea între cele trei moduri de conducere este imperceptibilă; inginerii noului jazz au depus eforturi semnificative pentru a minimiza decalajul în timpul tranzițiilor. Motoarele electrice de mare viteză au fost dezvoltate de Honda pentru a fi cât mai ușoare, compacte și eficiente, motorul electric de propulsie având până la 13.300 rpm pentru a genera un cuplu de până la 253 Nm, necesar accelerării la viteze mici.

Când au dezvoltat noul Jazz, inginerii Honda au lucrat îndeaproape cu echipa de proiectare pentru a se asigura că mașina păstrează spațiul interior ce a caracterizat generațiilor anterioare. Capacitatea portbagajului (cu scaunele din spate în poziție standard) pornește de la 304 litri și se ridică până la un impresionant 1203 litri (scaune pliate în jos, spațiul măsurat până la plafon). Au reușit acest lucru prin amplasarea inteligentă a componentelor hibrid în șasiu și în compartimentul motor.

Un element esențial pentru maximizarea spațiului este poziționarea rezervorului de combustibil în centrul șasiului, sub scaunele față, unic în această clasă. Acest lucru permite noului Jazz să păstreze configurația Magic Seat pentru scaunele spate ceea ce îi oferă flexibilitatea si versatilitatea de care cliențtii au nevoie, în funcție de obiectele pe care doresc să le transporte.

Noul Honda Jazz oferă conectivitate avansată, care permite proprietarilor să se conecteze ușor la viața lor de zi cu zi. Interfața simplă cu ecran tactil LCD este concepută pentru a reduce distragerea șoferului; timpul de operare pentru cele mai utilizate comenzi a fost redus cu 58% în comparație cu modelul anterior, oferind o experiență mai sigură și mai ergonomică.

Serviciile de infotainment pot fi accesate prin intermediul ecranului tactil sau comandă vocală, incluzând informații despre vreme, locuri de parcare, muzică, navigare, găsirea locației și servicii telefonice. Suita completă de aplicații încorporate poate fi completată prin compatibilitatea Android Auto și Apple CarPlay, disponibilă prin conexiune wireless sau prin utilizarea unui cablu USB. WiFi Hotspot este de asemenea disponibil pentru noul Jazz pentru prima dată.

Serviciile și aplicațiile accesate cu ajutorul ecranului tactil pot fi, de asemenea, activate cu ajutorul comenzilor vocale, prin intermediul asistentului personal Honda. Întâlnit pentru prima dată în Honda e, asistentul personal Honda folosește inteligență artificială (AI) care utilizează conversații naturale, inteligente bazate pe instrucțiuni și înțelegere contextuală pentru a accesa o serie de servicii online.

Noul Honda Jazz vine cu o suită modernizată de tehnologii avansate de siguranță și sisteme de asistență pentru șofer, standard, datorită unei camere video cu vedere frontală recent dezvoltată, care îmbunătățește câmpul vizual. Sistemul de frânare pentru atenuarea coliziunii Honda a fost îmbunătățit odată cu funcționarea pe timp de noapte pentru a detecta pietonii și bicicliștii, în plus, acum aplică frânele pentru a evita o coliziune atunci când o mașina de pe contrasens apare în față sau virează prin față.

Mașina va fi disponibilă din iulie 2020 în două variante de echipare: Elegance având un preț de pornire de 23.850 Euro și Executive cu un preț de start de 25.350 Euro. Noul Jazz este eligibil prin Programul RABLA 2020 și beneficiază de ECO BONUS.

 

 

AUTOR:

TAGS: honda, jazz,

reclama