Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Noul BMW Seria 2 Gran Tourer

Cu noul BMW Seria 2 Gran Tourer, BMW intră într-un nou segment de automobile şi abordeză o categorie absolut nouă de clienţi. Prin spaţiul generos, versatilitate şi flexibilitatea revoluţionară, BMW Seria 2 Gran Tourer este primul model compact premium din lume care oferă până la şapte locuri şi îndeplineşte cerinţele de mobilitate ale tinerelor familii.

În ciuda dimensiunilor sale compacte – măsoară 4.556 milimetri în lungime, 1.800 mm în lăţime şi 1.608 mm în înălţime -, noul BMW Seria 2 Gran Tourer oferă un spaţiu amplu şi un portbagaj generos, a cărei capacitate poate fi extinsă de la 645 la 805 litri. Prin rabatarea spătarelor banchetei, volumul compartimentului de bagaje ajunge la un maximum de 1.905 litri. Versatilitatea maximă este asigurată de bancheta care dispune standard de culisare înainte-înapoi, cu spătar divizat în raport 40:20:40, rabatabil la apăsarea unui buton, şi cu sistem de prindere pentru trei scaune de copii. Posibilităţi suplimentare sunt oferite de cel de-al treilea rând de locuri, disponibil opţional, care poate fi rabatat complet în podeaua portbagajului. Caracterul practic cotidian al automobilului este maximizat printr-o gamă de opţiuni de stocare pentru toate cele trei rânduri de locuri, precum şi prin şinele de pe spătarul locurilor din faţă, cu măsuţe rabatabile ataşate. Noul BMW Seria 2 Gran Tourer este un pionier prin modul în care reuneşte calităţile tradiţionale ale segmentului – precum funcţionalitatea spaţială şi confortul – cu valorile BMW tradiţionale precum dinamica, eleganţa şi calitatea premium.

În calitate de singurul automobil din clasa compactă premium ce oferă până la şapte locuri, BMW 220d xDrive Gran Tourer este disponibil la lansare împreună cu tracţiunea integrală. Modelul realizează o acceleraţie 0-100 km/h în numai 7,6 secunde, în contextul unui consum conform standardelor de măsurare ECE de 4,9–5,1 l/100 km şi emisii de 128–133 g CO2/km, în funcţie de tipul şi dimensiunea pneurilor folosite. Aceste performanţe sunt asigurate de motorul diesel de patru cilindri care dispune de o putere de 140 kW/ 190 CP, respectiv 400 Nm.

Toate motorizările disponibile provin din noua familie de propulsoare BMW TwinPower Turbo şi combină cele mai noi tehnologii BMW (precum VANOS, Valvetronic, injecţie directă, injecţie common rail sau siteme turbo) pentru o combinaţie fără egal între eficienţă şi performanţe sportive. Cu excepţia versiunii 220d xDrive, toate motorizările dispun de tracţiune faţă. Toate versiunile pot fi echipate opţional cu o cutie automată cu 6 trepte pentru motorizările cu 3 cilindri şi cu 8 trpete petnru motorizările cu 4 cilindri, în timp ce 220d xDrive vine cu o cutie automată în echiparea standard.

La lansare va fi disponibil un propulsor pe benzină cu patru cilindri în linie, BMW 220i Gran Tourer. Acesta dezvoltă 141 kW/192 CP şi un cuplu de 280 Nm disponibil deja de la 1250 rpm pentru un răspuns deosebit de spontan. Modelul asigură o acceleraţie 0-100 km/h în 7,7 secunde şi un consum mixt conform standardelor de măsurare ECE de 6,2-6,4 litri per 100 km, respectiv emisii de 144-149g CO2 per km, în funcţie de tipul şi dimensiunea pneurilor echipate.

Gama motorizărilor pe benzină este completată de versiunea în trei cilindri, BMW 218i, care dezvoltă 100 kW/136 CP şi un cuplu de 220 Nm tot de la 1250 rpm. Acceleraţia 0-100 km/h este realizată în 9,5 secunde, în timp ce consumul mixt este de 5,1–5,5 l/100 km, respectiv emisii de 119-127 g CO2/km.

Alături de 220d xDrive Gran Tourer, este disponilă o altă versiune de patru clindri diesel – 218d Gran Tourer, cu o putere maximă de 110 kW/ 150 CP, respectiv un cuplu de 330 Nm. Performanţele asigurate sunt de 9,3 secunde pentru sprintul 0-100 km/h şi un consum de 4,3–4,5 l/100 km, respectiv emisii 114–119 g/km.

Cea mai accesibilă versiune diesel va fi 216d Gran Tourer, un model deosebit de eficient. Motorul diesel cu trei cilindri dispune de o putere de 85 kW/116 CP şi un cuplu de 270 Nm asigură un consum de 3,9 – 4,2 litri per 100 km şi emisii de 104-111 g/km, în contextul unui sprint 0-100 km/h în 11,1 secunde.

Din vară este planficată introducerea pe piaţă a două noi versiuni – 216i Gran Tourer şi 220d Gran Tourer.

Sistemele de asistenţă şi opţiunile de informare şi entertainment, disponibile în portofoliul BMW ConnectedDrive, îmbunătăţesc siguranţa condusului şi confortul. De exemplu, Head-Up Display, care proiectează toate informaţiile relevante în câmpul vizual al conducătorului, sau Traffic Jam Assistant, o funcţie care asigură deplasarea complet autonomă a automobilului în condiţii de ambuteiaje pe autostradă. Modelul dispune standard sistemul de avertizare la impactul frontal cu funcţia City Braking, premiat Euro NCAP. Gama de opţiuni este completată, alturi de sistemul de navigaţie cu display de înaltă rezoluţie, de funcţii precum Apps, care permit o integrare excelentă a telefonului mobil şi a aplicaţiilor acestuia în automobil.

Cu spaţiul său foarte generos, nivelul ridicat de caracter practic cotidian şi flexibilitatea maximă, BMW Seria 2 Gran Tourer este primul automobil din segmentul compact premium care oferă până la şapte locuri. Modelul combină aceste atribute cu valorile tradiţionale ale mărcii BMW precum dinamica remarcabilă şi calitatea premium. În consecinţă, BMW Seria 2 Gran Tourer îndeplineşte cerinţele de mobilitate şi aşteptările familiilor tinere, pentru care puncte forte la achiziţie nu sunt doar caracterul practic şi versatilitatea, ci şi sportivitatea şi stilul de viaţă orientate spre timpul liber.

Prin dimensiunile sale compacte – lungime 4.556 mm, lăţime 1.800 mm, înălţime 1.608 mm -, noul BMW Seria 2 Gran Tourer, care împărtăşeşte arhitectura cu BMW Seria 2 Active Tourer – tracţiune faţă, motor montat frontal, dispus transversal -, atrage atenţia chiar şi în traficul urban aglomerat. Oferă spaţiu confortabil pentru până la şapte pasageri, oferind totodată un portbagaj generos care se poate extinde de la 645 la 1.905 litri – în varianta cu cinci locuri – şi de la 560 la 1.820 litri – cu şapte locuri.

Disponibil opţional, cel de-al treilea rând de locuri oferă spaţiu generos pentru doi pasageri, ceea ce evidenţiază flexibilitatea superioară a noului BMW Seria 2 Gran Tourer. O treaptă cu suprafaţă aderentă existentă în deschiderea uşii spate permite accesul confortabil – în combinaţie cu rabatarea şi culisarea rândului al doilea de locuri (Easy Entry). În această configuraţie, portbagajul oferă spaţiu pentru bagaje mici. Dacă nu sunt necesare cele două locuri suplimentare, al treilea rând poate fi coborât complet în spaţiul de stocare de sub podea. Suprafaţa portbagajului rămâne aproape plană, iar spaţiul de stocare este acelaşi ca la un model de 5 locuri, mai puţin cel ocupat de sertarul multifuncţional.

carvertical VIN
reclama