Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Noua Skoda Octavia. Primele informații despre noua generație a acesteia

Noua Skoda Octavia. Primele informații despre noua generație a acesteia

Skoda a prezentat noua generație a unui model foarte popular din gama lor, Octavia. Mașina vine cu un aspect schimbat, blocul optic frontal a primit acum faruri tradiționale, dar în premieră, farurile pot dispune si de tehnologie Matrix LED. Tot în partea frontală, a fost modificată și grila, dar nu diferă foarte mult față de generația trecută. Partea posterioară este și ea modificată, stopurile fiind Full LED, logo-ul a fost înlocuit de litere, iar aspectul putem spune că se aseamănă un pic cu Ford Focus Sedan, generația actuală.

Noua Skoda Octavia vine cu o gamă largă de motorizări. Motoarele pe benzină vor fi în număr de 3 numite TSI EVO: 1.0 litri 110 CP, 1.5 litri 150 CP, 2.0 litri 190 CP. Primele două unități vor veni cu sistem mild-hybrid cu un motor electric de 48 V și transmisie automată DSG în 7 viteze. Cea mai puternică motorizare va avea doar DSG și tracțiune integrală. La capitolul Diesel, va exista doar motorizarea de 2.0 litri TDI cu trei variante de putere: 110, 150 și 200 CP. Ultimele două vor avea în standard, tracțiune 4×4. Totodată, Skoda Octavia primește și versiuni plug-in hybrid. Motorul termic este 1.4 litri pe benzină și va fi acompaniat de un motor electric. Puterile la ambele versiuni va fi de 204 și 245 CP. Autonomia în modul electric va fi de 55 KM. Suspensiile sunt de 4 tipuri: Standard, Sport, Rough Road(garda la sol este mai inaltă cu 15 mm), Dynamic Chassis(suspensie adaptivă). Skoda a anunțat și intențiile pentru versiunea RS. Se știu doar că va avea două motorizări, un benzinar de 2.0 litri TFSI 245 CP și Diesel, tot de 2.0 litri TDI 200 CP.

Și la interior, noua Octavia vine cu multe noutăți. Instrumentalul de bord este luat de la noua generație a modelului VW Golf. Volanul are un aspect foarte plăcut ochiilor și o să aibă două spițe. În plus, sistemul de infotainment este updatat, iar șoferul dispune și de Head-UP Display. Portbagajul va avea o capacitate de încărcare de 600 litri(sedan), respectiv 610 litri(combi).

Noua Skoda Octavia, atât în versiune Sedan, cât și Combi, va debuta pe piață la începutul lui 2020. Tot la anul o să apară versiunile RS și Scout.

reclama