0

Noua Mazda 3 cu motorul Skyactiv-X a ajuns în România

Hyundai Ploiesti!

  • Primul motor comercial pe benzină care combină aprinderea prin compresie cu cea prin scânteie
  • Skyactiv-X generează 180 CP și 224 Nm în condițiile unui consum minim de 4,3l/100 km și unui nivel de emisii de 96g/km CO2[1],[2]
  • Noua Mazda3 cu motorul Skyactiv-X are un preț de pornire de 23.090 euro în România.

 

București, 5 iunie 2019. Mazda a lansat azi noul motor revoluționar Skyactiv-X pe benzină în echiparea noii Mazda3.

Clienții pot de acum să comande noua Mazda3 Skyactiv-X3 în mai multe piețe din Europa, primele livrări fiind estimate pentru această toamnă. Modelul poate fi comandat și în România cu un preț de pornire de 23.090 euro (TVA inclus). Doritorii au la dispoziție două variante de echipare, GT și GT Plus, ambele oferind o varietate bogată de dotări tehnologice, de design și confort.

Motorul de 2 litri și 4 cilindri, care prezintă tehnologia unică Mazda de aprindere prin compresie controlată cu scânteie (Spark Plug Controlled Compression Ignition – SPCCI), este primul de serie de acest tip din lume, alimentat cu benzină, care combină aprinderea cu scânteie, specifică unui motor pe benzină, cu aprinderea prin compresie, specifică unuia diesel.

Noua Mazda3 Skyactiv-X3 va livra 180 CP și un cuplu de 224 Nm, oferindu-le șoferilor performanțe indiferent de nivelul turațiilor, caracteristic unui motor pe benzintă, dar și un răspuns rapid, ca în cazul unui diesel. Noua Mazda3 Skyactiv-X Sedan a realizat un nivel de emisii de 96 g/km CO2 și un consum de 4,3l/100km.

Noua Mazda3 Skyactiv-X3 este, totodată, echipată cu tehnologia Mazda M Hybrid, ca dotare standard. Sistemul inteligent de 24V reduce consumul de combustibil, crescând autonomia și scăzând nivelul emisiilor prin refolosirea energiei recuperate în timpul decelerării, pentru a alimenta un motor electric ce asistă motorul de bază.

Noua Mazda3 Skyactiv-X3 este disponibilă atât pentru versiunea hatchbak, cât și pentru sedan, în combinație cu transmisia manuală Skyactiv-MT sau automată Skyactiv-Drive, ambele cu șase rapoarte. Sistemul Mazda i-Activ de tracțiune integrală este disponibil opțional pentru noua Mazda3 Skyactiv-X hatchback.

 Text-Comunicat de presă Mazda

Foto-Mazda

Tag-uri: , ,
Despre autor:

Pasionat de mașini încă de când am apărut pe lume.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.