Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Noile modele Mercedes-Benz Clasa E Coupé si Cabriolet

Noile modele Mercedes-Benz Clasa E Coupé si Cabriolet

De peste 30 de ani, Clasa E Cabriolet este autoturismul pentru patru persoane ce reprezintă cu succes plăcerea de a conduce sub cerul liber. Fiecare generație îmbină design-ul elegant cu luxul și siguranța aparte, la nivelul premium Mercedes. În ceea ce privește stilul, Mercedes-Benz păstrează atributele specifice: un model Clasa E Cabriolet are două uși, patru locuri și un plafon clasic din material textil. Peste 400.000 de unități au fost vândute până în prezent. Mai mult decât oricând, noul Clasa E Cabriolet îmbină caracterul practic de zi cu zi, siguranța exemplară și confortul cu design-ul sport elegant. Partea frontală este mult mai dinamică, cu faruri cu tehologie full-LED și grila cu aspect diamant, specifică  Mercedes-Benz. De asemenea, noile motoare electrificate cu EQ Boost sunt mai puternice și mai eficiente ca oricând.

Povestea de succes a modernului Clasa E Cabriolet a început în 1991, odată cu prezentarea modelului 300 CE-24 Cabriolet în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Era vorba despre primul model cabriolet cu patru locuri al Mercedes-Benz, prezentat în 20 de ani, bazat pe modelul Clasa E Coupé și transformat de ingineri, în urma unui proces îndelungat, într-un model decapotabil.

Cu ocazia prezentării modelului facelift în 1993, 124 Cabriolet a primit, printre alte elemente și o grilă similară celei prezente pe modelele Clasa S, numită „radiator integrat”, dar și noua denumire de Clasa E Cabriolet. Până în 1997 au fost produse 33.952 unități, iar cifrele de vânzări au arătat că decapotabilele cu patru locuri și confortul unei limuzine erau din nou populare.

În 1998, noul model CLK Cabriolet preia ștafeta, fiind succesorul primului Clasa E Cabriolet. Cu un plafon textil semi-automat fixat pe o ramă solidă din oțel și aluminiu, modelul CLK Cabriolet avea un caracter aparte. Seria sport elegantă 208 a fost un succes: din 1998 până în 2003, au fost produse 115.161 de unități CLK Cabriolet.

Modelul CLK Cabriolet din seria 209 a fost prezentat în 2003, cu un design cu totul nou: decapotat sau acoperit, impresiona prin liniile elegante și dimensiunile generoase la exterior, care influențau implicit și interiorul. Elementele caracteristice includeau grila cu lamele, steaua Mercedes poziționată central, specifice brandului, și noua parte frontală cu cele patru faruri devenite etalon.  Mercedes-Benz Seria 209 a inspirat chiar și mai mulți clienți decât primul model CLK Cabriolet. Din 2003 până în 2009, au fost comercializate 140.139 de unități.

2010: Decapotabila râvnită poartă din nou numele E-Class

În martie 2010 popularul model decapotabil cu patru locuri a revenit în familia Clasa E, continuând astfel tradiția. Clasa E Cabriolet seria 207 setează încă o dată standardele în materie de design, confort și siguranță. Plafonul acustic asigura cel mai scăzut nivel de zgomot din clasa sa, la orice viteză. Sistemul inovator AIRCAP®, disponibil opțional pentru prima dată, reducea turbulențele la interior, dar și zgomotul cauzat de vânt și oferea un confort excepțional pe durata conducerii cu plafonul decapotat. Radiatorul AIRSCARF® era de asemenea disponibil la cerere, sporind plăcerea conducerii sub cerul liber chiar și la temperaturi joase, transformând astfel modelul Clasa E Cabriolet într-o experiență potrivită pentru orice sezon. Actualizarea din 2013 a modelului a introdus noua filosofie de design Mercedes-Benz și pentru Clasa E Cabriolet.

Producția modelului Clasa E Cabriolet seria 207 a încetat în toamna anului 2014, cu un total de 99.369 de unități construite. Noul Clasa E Cabriolet seria 238 a avut premiera la nivel mondial în cadrul Salonului Auto de la Geneva în luna martie 2017. Mercedes-Benz a deschis astfel un nou capitol al poveștii de succes a eleganței sportive.

EQ Boost – toată familia devine electrică

Cu EQ Boost, noile modele din familia Mercedes-Benz Clasa E oferă o dinamică de conducere și mai mare, cu un consum semnificativ mai redus de combustibil. Noul motor OM 654 M diesel cu patru cilindri este primul motor diesel din lume care dispune de un generator de pornire integrat (ISG) și un sistem electric de 48V. O altă noutate de la Mercedes-Benz este primul motor pe benzină cu patru cilindri cu 48V, ISG și compresor electric auxiliar (M 254), cu o inducție inteligentă duală. Disponibil pentru prima dată pentru modelul Mercedes-Benz Clasa E, motorul alimentat cu benzină, cu șase cilindri în linie (M 256) dispune și de ISG.

Pentru a răspunde nevoilor identificate în piață, Mercedes-Benz are o abordare tehnologică tridimensională pentru mobilitatea sustenabilă: EQ Boost, EQ Power și EQ. Noua familie de motoare alimentate cu benzină sau diesel cu patru și șase cilindri are un design modular și este permanent orientată către electrificare – recunoscută drept Familia Motoarelor Modulare (FAME).

În 2017, Mercedes-Benz a fost primul producător auto care a folosit generatorul de pornire integrat în producția în serie. ISG combină demarorul și generatorul într-un dispozitiv electric puternic, poziționat între motorul cu combustie și transmisie. Combinată cu sistemul electric de 48V, tehnologia EQ Boost permite recuperarea energiei, facilitând economisirea combustibulului și reducerea emisiilor de CO2 , aspect posibil anterior doar în cazul tehnologiilor hibride de înaltă tensiune. Fiecare model Mercedes-Benz cu ISG devine un autovehicul partial hibrid.

Cea de-a doua generație ISG și 9G-TRONIC dezvoltate în continuare

Cea de-a doua generație a ISG este lansată odată cu modelele Mercedes-Benz Clasa E. Dispozitivul electric nu mai face parte din motor, ci din transmisie. Astfel, transmisia automată 9G-TRONIC a fost dezvoltată în continuare și, pentru început, va fi folosită pentru motoarele cu patru cilindri. Motorul electric, electronica de putere și radiatorul cutiei de viteze au fost mutate în cadrul transmisiei.

Noul motor OM 654 M diesel cu patru cilindri cu cea de-a doua generație a generatorului de pornire integrat și sistemul electric de 48 V dezvoltă o putere maximă de până la 195 kW (265 CP) și un cuplu maxim de 550 Nm. Suplimentar, sunt disponibile 15 kW și 180 Nm pentru accelerare. În procesul de electrificare, motorul OM 654 diesel a fost îmbunătățit. Datorită unui nou arbore cotit, capacitatea cubică a crescut de la 1.950 cm³ la 1.993 cm³. Presiunea de injecție a crescut de la 2.500 la 2.700 bar. Atât răspunsul rapid, cât și furnizarea energiei sunt asigurate de două turbocompresoare răcite cu apă, ambele având acum o geometrie variabilă a turbinei.

Noul motor M 254 cu patru cilindri, alimentat cu benzină, dispune de asemenea de cea de-a doua generație a ISG. Oferă până la 200 kW (272 CP) și atinge un cuplu maxim de 400 Nm. EQ Boost oferă în plus 15 kW și 180 Nm pentru o perioadă scurtă de timp. Motorul M 254 combină, pentru prima dată, toate inovațiile Familiei de Motoare Modulare (FAME) într-o singură unitate, care include: acoperirea cilindrilor conform tehnologiei NANOSLIDE®, încărcarea cilindrului CONICSHAPE® și sistemul de post-tratare a emisiilor, amplasat direct pe motor.

Gama motoarelor electrificate alimentate cu benzină este completată de motorul M256 cu șase cilindri în linie, cu ISG, care este disponibil pentru prima dată pentru modelul Mercedes-Benz Clasa E. Caracterul sportiv al modelelor Clasa E Coupe și Clasa E Cabrio este îmbunătățit de tracțiunea integrală 4MATIC, disponibilă ca dotare standard și puterea electrică suplimentară de aproximativ 16 Kw și 250 Nm.

Noua generație MBUX pentru cele mai moderne autovehicule Mercedes-Benz cu două  uși

Cea mai recentă generație a sistemului de infotainment MBUX  transformă modelele Clasa E Coupé și Cabriolet în cele mai performante autovehicule din punct de vedere al pachetului de conectivitate din portofoliul Mercedes-Benz și Mercedes-AMG. Sistemul unic multimedia cu asistentul vocal „Hey Mercedes” învață continuu și poate, de exemplu, să citească prognoza meteo, inclusiv rapoarte despre starea pârtiilor din stațiunile populare de schi, să fie activ într-un joc care presupune întrebări de geografie și să interpreteze astrele.

„Hey Mercedes, citește horoscopul pentru zodia vărsător!”. În noul model Mercedes-Benz Clasa E, MBUX citește în stele pentru ca șoferul să poată rămâne cu ochii la drum. MBUX a devenit acum și un maestru al jocurilor și distrează pasagerii cu un chestionar interesant despre capitalele lumii. Astfel, călătoria devine mult mai interesantă la bordul Clasa E Cabrio sau Clasa E Coupé. Noile funcții sunt disponibile doar în limba germană și engleza britanică.

Două ecrane mari și navigare cu ajutorul realității augmentate

MBUX afișează informațiile pe două ecrane mari ce formează un cockpit cu ecran lat, încadrat sub o carcasă de sticlă. Panoul de bord și display-ul media sunt ușor de vizualizat datorită ecranelor de înaltă rezoluție, iar conceptul de operare intuitivă este la fel de ușor de înteles. Un alt element important este navigația cu tehnologia AR (realitate augumentată). Imaginea video a mediului înconjurător din fața, de lângă și din spatele autovehiculului este completată de informațiile de navigație.

Afisaje și funcții specifice AMG

Caracterul sportiv al modelului Mercedes-AMG E 53 4MATIC + Coupé și Cabrio (consum combinat de combustibil: 9,1-8,6 l / 100 km; emisiile este subliniat de afișajele și funcțiile specifice AMG. Acestea includ, de exemplu, vizualizarea programelor de conducere sau a datelor telemetrice pe display-ul multimedia cu funcție tactilă. Șoferul poate alege între cele trei stiluri de display AMG „Classic”, „Sport” și „Supersport” din panoul de instrumente. De asemenea, prin intermediul meniului AMG, șoferul poate apela la diverse display-uri speciale, precum: date despre motor, indicatorul de schimbare a treptei de viteză, meniul de încălzire, meniul de setări, G-meter și cronometru cursă.

Având cele mai noi generații de sisteme de asistență la condus, care reacționează atunci când șoferul nu este atent, noile autovehicule Mercedes-Benz Clasa E Coupé și Clasa E Cabrio dispun de cel mai înalt nivel de siguranță. Funcția care detectează dacă șoferul nu mai are mâinile pe volan crește confortul pe perioada conducerii semiautomate. Marginea volanului are o suprafață cu doi senzori care detectează dacă mâinile țin strâns volanul. Astfel, șoferul nu mai trebuie să efectueze diferite manevre pentru a semnala sistemelor de asistență că se află în controlul autovehiculului. Dacă mâinile nu sunt pe volan pentru o anumită perioadă de timp, sistemul va declanșa funcția de avertizare, iar dacă șoferul rămâne inactiv, se activează automat funcția Emergency Stop Assist.

Modelele cu două uși au ca dotare standard funcția Active Brake Assist, care poate preveni o coliziune sau poate reduce gravitatea acesteia în multe situații, datorită frânării autonome. De asemenea, la o viteză legală, sistemul poate frâna pentru evitarea coliziunilor cu autovehiculele care staționează, precum și cu pietonii sau bicicliștii aflați în mișcare, în funcție de situație.

O serie de funcții suplimentare „Intelligent Drive“ din pachetul de asistență la condus sunt disponibile opțional. Acestea includ, printre altele:

 

Mai multă siguranță și confort datorită senzorului capacitiv de pe volan

Cu noua Clasa E, Mercedes-Benz introduce un volan cu totul nou. Senzorul capacitiv care poate detecta lipsa mâinilor de pe volan este una dintre cele mai importante inovații.  Marginea volanului are o suprafață cu doi senzori care detectează dacă mâinile țin strâns volanul. Astfel, șoferul nu mai trebuie să efectueze diferite manevre pentru a semnala sistemelor de asistență că se află în controlul autovehiculului, sporind așadar manevrabilitatea în cazul conducerii semi-automate a modelelor Clasa E și marchează un pas înainte către conducerea autonomă. Butoanele Touch Control, amplasate perfect pe spițele volanului folosesc tehnologia senzorială capacitivă – precum un smartphone. Dacă mâinile nu sunt pe volan pentru o anumită perioadă de timp, sistemul va declanșa funcția de avertizare, iar dacă șoferul rămâne inactiv, se activează automat funcția Emergency Stop Assist.

Două versiuni ale volanului îmbrăcat în piele sunt disponibile pentru modelele Clasa E Coupé și Cabriolet: în versiunea „Luxury”, cele trei spite ale volanului iau forma unui pocal, de un negru strălucitor, inspirat de eleganța calelor, fiind încadrate de o margine culoarea Silver Shadow. În cazul versiunii „Supersport”, suprafața de control este amplasată pe două spite suprapuse, ce amintesc de volanul mașinilor sport. Volanul Supersport este de asemenea negru strălucitor, încadrat de marginea Silver Shadow.

Materialele de înaltă calitate au fost alese astfel încât operarea autovehiculului să nu fie afectată de lumina soarelui și implicit de căldura generată. Suprafața de operare a instrumentarului de bord și a display-ului media au fost create să reziste temperaturilor de peste 100 de grade Celsius. Pentru prima oară, butoanele individuale Touch Control sunt separate și pot fi operate prin semnale digitale. Astfel, mecanismele acestora au fost reduse la minimum. Senzorii capacitivi înregistrează și evaluează atingerile, și permit astfel operarea intuitivă prin intermediul gesturilor sau prin apăsarea simbolurilor familiare. Sistemul detectează automat poziția degetului.

Confort intuitiv pentru toate nevoile și dispozițiile

Călătoria devine mult mai interesantă la bordul Clasa E Cabrio sau Clasa E Coupé, datorită programului de wellness și fitness care se reglează în funcție de nevoile și dispoziția șoferului. Sistemul opțional ENERGIZING comfort control face posibilă conexiunea diferitelor sisteme de confort, precum aerul condiționat, masaj, iluminarea ambientală și muzica în diferite programe de wellness. Pentru prima oară pentru Clasa E Coupé și Clasa E Cabrio sunt disponibile pachetul ENERGIZING COACH, ce poate fi conectat cu dispozitive smart (ceasuri inteligente) și scaunul cu funcție de masaj ENERGIZING.

Sistemul ENERGIZING comfort control are șase programe diferite care asigură confortul propriu: Freshness, Warmth, Vitality, Joy, Comfort și Training. Fiecare program utilizează sistematic funcțiile de climatizare, inclusiv parfumul, încălzirea în scaune, ventilația, funcțiile de masaj, încălzirea suprafețelor și a volanului dar și iluminarea ambientală și muzica.

ENERGIZING COACH – relaxare la momentul potrivit

Pe baza informațiilor cu privire la traseu și autovehicul, precum situația traficului, vremea și durata călătoriei, pachetul ENERGIZING COACH recomandă un program de wellness sau fitness din sistemul ENERGIZING comfort control, care se reglează în funcție de nevoile și dispoziția șoferului.  Prin conectarea unui dizpozitiv Garmin®, precum noul Smartwach Mercedes-Benz Venu™, datele personale esențiale pot fi luate în considerare, optimizând astfel acuratețea recomandării.

Scaunul cu funcție de masaj ENERGIZING – confort sporit pe parcursul călătoriilor lungi

Scaunul cu funcție de masaj ENERGIZING schimbă automat poziția spătarului și a pernei scaunului și aduce o îmbunătățire considerabilă poziției de șezut. Cu ajutorul mișcărilor subtile ale scaunului, musculatura și articulațiile se relaxează. Acest aspect sporește confortul, în special pe parcursul călătoriilor lungi și aduce o contribuție majoră la sănătatea spatelui.