Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Mazda 3 intră in lumea curselor TCR

Mazda 3 intră in lumea curselor TCR

Japonezii de la Mazda au dezvăluit primul lor model de curse TCR, astfel ei intră în „hora” TCR cu nume precum Audi, Seat, VW, Hyundai etc.

Mazda 3 TCR a fost dezvoltată de cei de la Long Road Racing, companie ce se ocupă și de modelul MX-5 Cup. Motorul este un 2.0 litri  turbo de 350 CP și cuplu de 490 Nm. Mașina prezintă elemente de siguranță acreditate de FIA: scaune sport, centuri de siguranță în șase puncte, rollcage. Cutia este una secventiala în 6 trepte Sadev ce este actionata cu ajutorul padelelor. Mai vine cu anvelope Michelin, frâne Brembo și amortizoare Bilstein sau Ohlins.

Mazda 3 TCR va fi eligibilă cu toate campionatele TCR din întreaga lume, iar debutul acesteia va avea loc la Daytona în ianuarie 2020 intr-o cursă suport pentru clasica de 24 de ore de la Daytona.

De menționat este că acest model reprezintă revenirea constructorului japonez pe scena motorsportului mondial după foarte mulți ani, marca niponă fiind prezentă mai mult în competitiile americane, campionatul de anduranță IMSA, dar și prin cupa monomarcă Mazda MX-5 Cup.

AUTOR:

TAGS: 3, mazda, Tcr,

reclama