Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Hyundai mai lanseaza doua modele: i30N si i30 Fastback [VIDEO]

Hyundai mai lanseaza doua modele: i30N si i30 Fastback [VIDEO]

i30 N este primul model al diviziei de performanta Hyundai N, construit pe platforma noii generatii i30. Autovehiculul a fost conceput la Namyang, la Centrul Global de Cercetare si Dezvoltare al Hyundai Motor din Coreea, si testat la Nürburgring. i30 N a fost dezvoltat avand ca sursa de inspiratie domeniul motorsport si experienta Hyundai Motorsport in Campionatul Mondial de Raliuri.

„Hyundai i30 N a fost proiectat cu scopul de a oferi experiente placute clientilor nostri, intr-un pachet de inalta performanta”, a declarat Albert Biermann, Executive Vice President al Diviziei de Performanta.

i30 N dispune de un design atemporal, coerent, care include grila frontala tip cascada, inspirata de fluiditatea otelului topit, parte din noua identitate vizuala a modelelor Hyundai.

Initiala „N” simbolizeaza traseul sinuos al unui circuit de curse, unde i30 N atinge niveluri maxime de tractiune si precizie. Motorul turbo de 2,0 litri genereaza o putere de pana la 275 CP si un cuplu de 353 Nm. Modelul are tractiune fata si transmisie manuala in sase trepte. Aderenta este garantata de anvelopele Hyundai N de inalta performanta, de 18 inch sau de 19 inch. Servodirectia este asistata de un motor electric montat pe caseta de directie si ofera inalta precizie. Datorita pozitiei mai joase, caroseria este rigida si, in combinatie cu suspensia controlata electronic (ECS), se reduce ruliul, crescand stabilitatea in viraje. Conducatorul auto are posibilitatea de a ajusta amortizoarele – de la setarea pentru deplasarile confortabile de zi cu zi, pana la cea de inalta performanta, pentru pista de curse. i30 N a fost conceput, din punct de vedere aerodinamic, sa reduca portanta, mentinand o aderenta ferma, atunci cand este necesara tractiune maxima. Diferentialul electronic cu alunecare limitata (E-LSD) imbunatateste aderenta si transmite optim puterea catre fiecare roata. Pentru pasionati, controlul electronic al stabilitatii (ESC) poate fi integral decuplat.

Elementele cheie in dezvoltarea modelului au fost durabilitatea si performanta pe circuitul de viteza. i30 N a fost supus unor teste de anduranta pe parcursul a 10.000 de kilometri desfasurati pe circuitul Nürburgring. De asemenea, autovehiculul a participat de doua ori la cursa de 24 de ore de la Nürburgring. Franele au fost concepute pentru durabilitate, cu functie de racire suplimentara prin intermediul prizelor de aer pozitionate in bara de protectie fata. Suspensia controlata electronic (ECS) permite conducatorului auto sa optimizeze i30 N in functie de conditiile fiecarei piste de curse. i30 N este dotat cu ambreiaj solid si durabil, iar transmisia manuala in sase trepte beneficiaza de o cursa scurta, facilitand schimbarea rapida a treptelor de viteza.

i30 N este un autovehicul sportiv, un hatchback, potrivit atat pentru deplasarea pe drumurile publice, cat si pentru cursele pe circuit. Dispune de cinci moduri de condus: Eco, Normal, Sport, N si N Custom, care au rolul de a schimba comportamentul autovehiculului, ajustand parametrii motorului, amortizoarele, controlul electronic al stabilitatii (ESC), diferentialul electronic cu alunecare limitata (E-LSD), sunetul, directia si sincronizarea turatiilor.

i30 Fastback dispune de un exterior elegant. Pentru un aspect remarcabil si bine definit, inaltimea grilei frontale a fost redusa. Priza de aer orizontala, pozitionata in partea de jos a grilei, contribuie la sporirea atractivitatii modelului.

“Hyundai este primul producator auto de volum care patrunde in segmentul compact cu un coupe in cinci usi,” explica Thomas Bürkle, Chief Designer al Hyundai Design Center Europe. “Pentru proiectarea i30 Fastback au fost imbinate proportiile modelelor din gama i30, fiind redusa dimensiunea grilei tip cascada si coborata linia plafonului. Silueta eleganta a fost evidentiata de spoilerul spate cu forma arcuita, de dimensiuni generoase. Echipa noastra a obtinut un design pur, care combina caracteristicile unui autovehicul sport cu cele ale unui sedan.”

Silueta rafinata a noului i30 Fastback integreaza proportiile dinamice, specifice modelelor coupe sportive – linia eleganta a plafonului, capota alungita si caroseria robusta. Plafonul a fost coborat cu 25 mm in comparatie cu modelul i30 in cinci usi, contribuind astfel la o forma aerodinamica. Conturul atragator este completat de spoilerul spate cu forma arcuita, integrat in usa portbagajului.

Gama de motorizari include doua propulsoare turbo pe benzina cu cilindree redusa, nou lansate pe gama i30 – motorul de 1,4 T-GDi in 4 cilindri care dezvolta 140 CP si cel de 1,0 T-GDi in 3 cilindri si 120 CP (consum estimat pentru gama Hyundai i30: regim combinat 5.5 – 5.0 l/100km, nivel emisii CO2: 125 – 115 g/km*). Propulsorul 1,4 T-GDi este asociat unei transmisii manuale in sase trepte sau unei cutii cu dublu ambreiaj in sapte rapoarte, in timp ce motorul 1,0 T-GDi unei transmisii manuale in sase trepte. Ambele versiuni dispun in echiparea standard de sistemul Stop & Go (ISG).

Gama va fi ulterior extinsa prin intermediul unui motor recent dezvoltat de Hyundai – diesel de 1,6 litri in 4 cilindri, in doua variante: 110 CP si 136 CP, ambele disponibile cu o cutie manuala in sase trepte sau cu o cutie cu dublu ambreiaj in sapte rapoarte.

Vezi testele noastre cu modelele HYUNDAI, aici: https://eblogauto.ro/category/test-drive-hyundai.

AUTOR:

TAGS: fastback, hyundai, i30, i30n, n,

reclama