Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

First LooK: Primele impresii cu Noua Toyota Corolla

Lansarea noului model Toyota a fost prefigurata inca de anul trecut o data cu lansarea conceptului Furia. Noua Toyota Corolla este cea de a 11 generatie Corolla (inlocuieste generatia a 10-a care a fost lansata in 2006). De asemenea, modelul Corolla are o istorie de aproape 50 ani fiind cea mai cunoscuta si bine vandut model.

Noua linie a caroseriei este insotita de linii ascutite, agresive, dar pastrand o tenta usor conservatoare, matura si eleganta. Dimensiunile ei au crescut cu 8 cm iar ampatamentul cu aproximativ 10 cm. Partea frontala se face evidentiata prin blocurile optice/LEDuri si grila mare a radiatorului cromata. Interiorul este un retro, acelasi ca la noul Auris. Materialele folosite in interior sunt de o buna calitate, in special plasticul moale de pe plansa bordului. Directia este dispusa pentru a iti oferi confort si mai putin performante. Per total, Corolla este un excelent „cruiser”, foarte bine antifonat indiferent de motorizare (in timpul testului am avut motorizarea diesel de 1.4l D-4D DPF) oferind un confort foarte bun pe autostrada.


 

Motorizarile oferite de Corolla sunt in numar de trei, doua benzina: 1.33l Dual VVT-i cu 99 CP si un cuplu de 128 Nm, consum mediu de 5.6l/100km, cuplat la o cutie manuala in 6 rapoarte; versiunea pe benzina pe care v-o recomand este de 1.6l Valvematic cu 132 CP cu 160 Nm la o turatie de 4.400 RPM ce inregistreaza un consum mediu de 5.6l/100km ce poate fi cuplat la o cutie manuala in 6 rapoarte sau CVT; si una pe motorina de 1.4l D-4D DPF ce inregistreaza o putere de 90 CP la 3.800 RPM cu un cuplu de 205 Nm incepand de undeva de la 1.800 – 2.000 RPM (model testat) si un consum de 4.1l/100km. Cele trei variante indeplinesc normele de poluare Euro V. Noua Corolla nu a fost inca testata in cadrul EuroNCAP dar nu cred ca va avea probleme in atinge cele 5 stele de siguranta rutiera.

Pretul de pornire a noului model este de 16.110 euro cu TVA inclus (versiunea 1.33l benzina cu nivel de echipare Terra). Versiunile pe care vi le recomand la un buget de pana 20.000 euro este versiunea benzina de 1.6l cu nivel de echipare Luna/Luna CVT sau versiunea diesel de 1.4l cu nivelul de echipare Luna. Foarte important! daca aveti in posesie un voucher Rabla, pretul masinii scade cu 1.500 euro. In situatia in care nu aveti un astfel de voucher, este bine de stiut ca el se poate cumpara pe piata cu un pret intre 900-1.500 lei. Speram, undeva in septembrie sa revenim si cu o sesiune de test drive pentru a va prezenta in detaliu acest model dar pana atunci puteti sa va inscrieti si voi la test drive la showroom-ul Toyota din Focsani.

de Robert D.

 

carvertical VIN
reclama