Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Exclusive BMW xDrive Experience Cluj-Napoca 2017

Exclusive BMW xDrive Experience Cluj-Napoca 2017

Miercuri am participat la evenimentul Exclusive BMW xDrive Experience în Cluj-Napoca. Ecuația era următoarea: modelele X + dealuri + noul Seria 5. Era imposibil să iasă ceva rău.

Dis-de-dimineață împreună cu Clau ne-am îndreptat spre punctul de plecare în ce însemna aventura din acea zi și anume dealerul BMW Autotransilvania. Ajunși acolo am dat nas în bară cu modelele pe care urma să le punem la treabă în următoarele câteva ore. Oarecum protejate de două coloane de SUV-uri bavareze, stăteau cuminți vedetele întregului eveniment: diferite versiuni ale noului Seria 5.

Evenimentul a început cu o scurtă prezentare a proaspătului Seria 5 și a tehnologiilor prezente pe acesta. După a urmat prezentarea echipei de instructori și a evenimentelor care se vor desfășura pe parcursul zilei. Grupa în care eram eu cu Clau începea ziua la volanul unui model X, urmând ca la întoarcerea spre Cluj să trecem la volanul unui Seria 5.

Afară ne-am ales fiecare X-ul care avea să ne fie partener de distracție de-a lungul zilei. Eu am ales un X4, iar Clau X3, ambele cu motorizările 2.0 diesel de 190 cai putere. Încolonați am pornit la drum. Traseul a cuprins înclusiv proba Dângău din raliul Clujului unde Claudiu David, unul din instructorii BMW care a fost alături de noi, își menține încă recordul de viteză. Am făcut un popas scurt pe drum pentru a compacta coloana. Ne-am continuat drumul până la locația unde urma să testăm capacitățile sistemului xDrive. Prima probă a zilei a fost trecerea printr-o bucată de noroi. A fost încălzirea pentru ceea ce urma să facem. A doua probă a fost urcarea abruptă pe o rampă acoperită de praf urmată de un drum cu înclinare laterală de aproximativ 30 de grade. Traseul a continuat cu o coborâre începută în 3 roți folosind sistemul de asistență la coborâre. Au urmat apoi câteva exerciții de încrucișare a punților. Proba finală a fost o coborâre abruptă cu încrucișare a punților și folosirea HDA (asistentul la coborârea în pantă). Cu ajutorul lui Ovidiu, instructorul grupei noastre, toți participanții au reușit să treacă cu bine peste obstacolele traseului.

După toate aceste exerciții de echilibristică pe două sau trei roți, ne-am îndreptat spre locul unde urma să luăm o pauză binemeritată. Experiența de condus este argumentul definitoriu pentru brandul bavarez, așa că drumurile pe care ne deplasam nu puteau fi altele decât o succesiune de viraje. Momentul mult așteptat de mine a fost după pauză, când am urcat la volanul noului Seria 5. Motorizarea de sub capota mașinii a cincea din coloană era 530d de 265 cai putere. Parcurgerea drumul la întoarcere, pe aceleași drumuri sinuoase, pe modul Sport a fost o adevărată experiență aducătoare de zâmbete. Ținuta de drum este exact cum ar trebui să fie la o mașină, dar mai multe detalii despre Seria 5 puteți găsi în testul nostru.

Exclusive BMW xDrive Experience a luat startul în Bucureşti. Este cel mai important eveniment pe care marca îl organizează pentru clienţii din România în acest an. Cu participarea întregii reţele, evenimentul va fi organizat pe parcursul a 3 luni şi va include aproximativ 50 de zile de prezntări. Vor fi implicate 12 oraşe, 13 locaţii cu participarea tuturor celor 14 dealeri autorizaţi BMW. Toată această experiență m-a făcut și mai dornic de a testa varianta pe steroizi M550i sau chiar invincibilul M5. Vezi toata galeria foto aici! (foto Claudiu Morar).

reclama