Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Dieselgate: VW va plăti 14.7 miliarde de dolari

Dieselgate: VW va plăti 14.7 miliarde de dolari

Între 5.000 și 10.000 de dolari va primi fiecare proprietar al unui model Volkswagen afectat de scandalul Dieselgate. Această sumă depinde de model și de anul fabricației.

În luna septembrie a anului trecut constructorul german a recunoscut falsificarea testelor de emisii. Aproximativ 500.000 de automobile au fost afectate în Statele Unite și 11 milioane la nivel global.

Din această sumă enormă, 10 miliarde de dolari sunt rezervați pentru revizii în care vor echipa automobilele cu software care să determine ca emisiile să fie în limitele admise de lege. În cazul în care proprietarii nu vor dori o asemenea modificare să fie adusă automobilului, VW va trebui să cumpere automobilele într-o manieră de genul buy back. O parte din aceste 10 miliarde va fi folosită și pentru încheierea înainte de termen a contractelor de leasing.

Pe lângă despăgubirea clienților, VW va plăti 2.7 miliarde de dolari pentru a finanța programe naționale pentru reducerea emisiilor de carbon. Restul de 2 miliarde vor fi cheltuiți pentru promovarea automobilelor cu emisii zero.

reclama