Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Dakar 2015 pregatit sa auda sunetul masinilor Peugeot 2008 DKR

Raliul Dakar 2015 este pregătit să înceapă, mai exact se va desfăşura în America de Sud, între 4 şi 17 ianuarie pe o distanţă de 9.000 de km în 3 ţări. Noutatea acestui an este revenirea mărcii Peugeot în cea mai grea competiţie de enduro. Marca Peugeot va concura cu modelul 2008 DKR. Alături de Peugeot s-au alăturat şi 3 modele Renault Duster.

După luni de muncă grea, incluzând aici şi testele riguroase din decembrie efectuate in Maroc, cele trei maşini de curse au fost încărcate pe un vapor şi trimise în Argentina. Odată ce echipa a luat în primire maşinile în Buenos Aires, eforturile neobosite au reînceput pentru a configura şi seta maşinile pentru cursă.

Obiectivul ultimelor teste a fost setarea maşinilor lui Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret, Carlos Sainz/Lucas Cruz şi Cyril Despres/Gilles Picard înainte de prima etapă specială a Dakarului de duminică, 4 ianuarie.

Ca o introducere timpurie în atmosfera vremii impredictibile din cele doua săptămâni de raliu, planurile iniţiale ale echipei pentru testele finale au fost îngreunate de ploile torenţiale din capitala Argentinei. Locaţia originală pentru aceste teste a fost un traseu off-road de 30 de km în afara Buenos Airesului, dar când echipa a ajuns au văzut că traseul era inundat şi au gasit rapid o alternativă.

A fost pentru prima dată la Dakar când aceste teste s-au facut pe asfalt, dar a fost singura opţiune având în vedere ploile recente.” – a spus fostul campion Carlos Sainz. “Am reuşit să găsim o soluţie să testăm maşinile şi mă bucur că totul a mers foarte bine.

Stephane Peterhansel a câştigat Dakarul de 11 ori şi încă o dată a dat dovadă de stăpânire de sine sub presiune pentru a-şi supune maşina la teste, înainte de a o preda autorităţilor cursei pentru verificările dinaintea acesteia. “ Avem o echipă foarte dedicată care are grijă de aceste maşini” a spus Stephane. “Şi este minunat sa vedem entuziasmul fiecăruia pentru această nouă provocare.

Entuziasmul noului venit, Cyril Despres, a fost în creştere, încă de la sosirea echipei în America de Sud, pe masură ce continuă să asimileze sfaturi despre cum să obţină maximum de la maşina sa. “Data viitoare când voi fi în maşină va fi în Buenos Aires pe podiumul de prezentare” a spus Cyril. “Şi apoi plecăm în prima probă specială.

Şeful echipei, Bruno Famin, s-a simţit încurajat să vadă întreaga echipă de piloţi, co-piloţi, mecanici şi ingineri punând la cale această provocare şi încheind toate sarcinile stabilite în zilele dinaintea primei probe. “Gata, începem. Întreaga echipă a făcut eforturi uriaşe în aceste ultime săptămâni pentru a fi gata în această zi. Sunt mândru de ce a realizat echipa pânaă acum.” a spus Bruno. “Acum suntem în faţa primei probe. Şi vom lua fiecare etapă una după cealaltă.

 

comunicat de presa: Peugeot Romania

carvertical VIN
reclama