Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

PREMIERA MONDIALA: 2024 Dacia Duster 3 – sub 20.000 euro?!

Dacia Duster 3 este, în sfârșit, aici! În caz că vă întrebați, singura informație pe care o avem despre preț este că acest model va avea preț de bază de sub 20.000 Euro. Noul Duster va avea la lansare 3 motorizări disponibile – ECO-G 100, TCe 130 și Hybrid 140 – vom discuta despre aceste propulsoare mai pe larg în cele ce urmează.

Noul model utilizează platforma CMF-B și dimensiunile sale sunt aproape identice cu ale lui Duster 2 – diferă doar înălțimea care a fost micșorată puțin pentru a spori coeficientul aerodinamic. În ciuda acestui lucru, mă bucur să raportez că spațiul pe bancheta spate nu a avut de suferit, iar portbagajul oferă 472 litri, spațiu de stocare.

Interiorul arată mai bine ca oricând, utilizând semnătura în formă de Y pe mânere și aeratoare. Probabil cele mai importante elemente din habitaclu vor fi instrumentarul LCD și tableta de 10 inch ce găzduiește un nou sistem de infotainment. Doar primul nivel de echipare al noului Duster va primi instrumentar analog, în rest, toate celelalte echipări vor avea parte de instrumentar digital.

ECO-G 100 este motorul de 1 litru, în 3 pistoane ce dezvoltă 100 cai putere și poate fi împerecheat doar cu cutie manuală și tracțiune față. Acesta va fi motorul de bază pentru noul Duster și va oferi instalație GPL. Având în vedere că noul Duster nu va avea masă mult diferită de cea a lui Duster 2, mașina nu ar trebui să fie submotorizată.

TCE 130 este noul motor de 1.2 litri, turbo, în 3 pistoane cu sistem mild hybrid pe 48V. Mașina va avea o baterie mică, de 0.8 kWh, ce nu va micșora în vreun fel habitaclul sau spațiul de stocare. Acest propulsor de 130 cai putere va putea fi împerecheat doar cu o cutie manuală, cu tracțiune 4X2 sau 4X4. Motorul are distribuție pe lanț și dual VVT, prin urmare performanțele ar trebui să fie similare cu cele ale vestitului 1.3 în 4 pistoane ce purta până acum numele TCE 130.

Hybrid 140 este un sistem de propulsie hibrid identic cu cel de pe Jogger Hybrid. La bază se utilizează un 1.6 atmosferic în 4 pistoane, iar sistemul hibrid este completat de 2 motoare electrice și o cutie automată multimodală ce nu utilizează ambreiaj. Acest agregat va putea utiliza doar tracțiune 4×2, prin urmare nu există vreo variantă să ai un Duster 3 automat 4X4. Poate în viitor.

Pentru mai multe detalii, vă învităm să vedeți clipul nostru!

CONCLUZII

Nota: