Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Ce alegem? Fiat 124 sau Mazda MX-5 (Miata)

Chiar dacă Fiat 124 este construit pe aceeaşi platforma a modelului Mazda MX5 Miata, există şi diferenţe între cele două modele. Mazda MX-5 – a patra generaţie, vine cu aspect mult mai sportiv şi sexy însă Fiat 124 mi se pare mult mai închegat, cu un aspect modern însă care păstrează liniile ascuţite ale modelului mai vechi. De asemenea, Fiat-ul păstrează farurile rotunde şi stopurile pătrate. Fiat-ul stă ceva mai bine şi la nivelul de dotări, cu o paletă high-tech mult mai bogată şi parcă materialele care arată ceva mai bine decât la Mazda MX-5.

[wpdevart_poll id=”3″ theme=”1″]

În privinţa motorizărilor, Mazda MX-5 este echipată cu un motor de 2.0 cu 155 CP şi 200 Nm. În schimb, Fiat 124 foloseşte un motor proiectat de cei de la Abarth, de 1.4 ce dezvoltă o putere de 160 CP şi 249 Nm. Diferenţele sunt destul de importante în favoarea Fiat-ului mai ales că cilindreea Fiat-ului este una destul de mică, deci taxe mai mici.

fiat 124, mazda mx5, miata

În concluzie, Fiat 124 arată parcă ceva mai bine decât Mazda MX-5 iar datele tehnice sunt din nou în favoarea modelului italian. Însă Fiat-ul are o mare problema: fiabilitatea, unde Mazda MX-5 stă foarte bine. Până la urmă fiecare optează pentru modelul care i se potriveşte cel mai bine aşa că Fiat şi Mazda şi-au îndeplinit misiunea de a se face remarcate într-un timp destul de scurt pe piaţă roadsterilor.

fiat 124, mazda mx5, miata

Oferta AUTO
reclama