Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

BMW iX3 Concept – noua generaţie electrică BMW

BMW iX3 Concept – noua generaţie electrică BMW

BMW Group îşi continuă strategia de electrificare prin extinderea ofertei sale de mobilitate electrică către brandurile principale ale companiei. BMW iX3 Concept – prezentat în premieră la Auto China 2018 de la Beijing – oferă o avanpremieră a extinderii portofoliului de modele în aceste segment. Aceasta este o dovadă că model al mărcii BMW care va fi propulsat exclusiv electric va fi un Sports Activity Vehicle (SAV) veritabil şi fără compromisuri în ceea ce priveşte funcţionalitatea şi confortul.

BMW iX3 Concept subliniază hotărârea BMW Group de a-şi consolida poziţia de lider în domeniul mobilităţii electrice. Extinderea gamei de automobile ale companiei către mobilitatea cu emisii locale zero este una din cele patru direcţii stratgice de dezvoltare ACES – Automated, Connected, Electrified and Services, pe care compania le utilizează drept vectori pentru transformarea în cadrul strategiei NUMBER ONE > NEXT. Sub denumirea „iNext” şi modelul special cu acelaşi nume de proiect pregătit pentru 2021, BMW lucrează la mobilitatea viitorului care să integreze, mobilitatea electrică, condusul automat şi autonom, conectivitatea high-end şi noile servicii digitale.

În ceea ce priveşte electrificarea, BMW iX3 Concept joacă un rol-cheie ca ilustrare a noii abordări BMW Group de a duce integra sisteme de propulsie pur electric şi plug-in hybrid consecvent, la nivelul întregii game de modele. În acest sens, obiectivul BMW Group este realizarea unor arhitecturi flexibile care să permită integrarea oricărui sistem de propulsie – convenţional, hibrid sau electric, pe aceeaşi linie de fabricaţie, cu flexiblitate maximă de reglare a produţiei în funcţie de cerereile pieţei.

BMW iX3 Concept foloseşte cea de-a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive. Un avantaj-cheie al acestei tehnologii de propulsie electrică a viitorului este reunirea motorului electric, a transmisiei şi a electronicii de putere într-o unitate nouă, distinctă. În plus, a cincea generaţie a sistemului de propulsie electrică include şi baterii noi şi mai puternice. Acest pachet nou de tehnologie aduce progrese considerabile în ceea ce priveşte caracteristicile de performanţă, autonomia, masa, volumul şi flexibilitatea – şi îşi va face debutul odată cu modelul versiunea de serie BMW iX3.

Transferul tehnologiei trenului de rulare, dezvoltată iniţial pentru automobilele BMW i, către maşinile brandurilor tradiţionale BMW Group intră într-o nouă dimensiune. În viitor, automobilele complet electrificate ale mărcii principale vor purta logo-ul brandului BMW i. Acest lucru este vizibil la concept car atât în lateral, cât şi în spate. Tehnologia BMW eDrive de astăzi face parte deja din sistemul de propulsie plug-in hybrid utilizat de modelele BMW iPerformance şi MINI Cooper S E Countryman ALL4.

BMW iX3 Concept reprezintă următoarea etapă de dezvoltare a acestei tehnologii oferă mobilitate pur electrică. Viitoarea versiune de serie a modelului SAV cu propulsie electrică va beneficia şi de dezvoltările tehnologice pregătite pentru BMW iNext, model care urmează să debuteze în 2021.

Odată cu premiera mondială a BMW iX3 Concept, BMW Group deschide un nou capitol în strategia sa de electrificare. Compania dezvoltă două arthitecturi felxibile ca bază pentru modelele sale: una pentru tracţiune spate şi integrală, respectiv una pentru tracţiune faţă şi integrală. Pe viitor, acestea arhitcturi vor putea integra orice tren de rulare: cu motor pur termic, un sistem de propulsie plug-in hybrid sau o soluţie electrică cu baterii vor putea fi integrate în orice model.

Lansarea celei de-a cincea generaţii a tehnologiei trenului de rulare electrică uşurează semnificativ integrarea în diferite arhitecturi de automobil. Componentele individuale ale acestei noi tehnologii BMW eDrive se remarcă prin masa redusă, scalabilitate şi construcţie extrem de compactă. La acestea se adaugă o structură de design modular flexibil şi, prin urmare, poate fi utilizată într-o varietate de moduri diferite. Abordarea BMW privind tehnologia puternic integrată a tehnologiei trenului de rulare electric poate fi aplicată în viitor pe un număr mare de modele diferite.

Pentru a exploata acest potenţial, arhitectura de automobil a modelelor actuale şi viitoare de la toate mărcile companiei va permite integrarea diferitelor variante ale tren de rulare. În acest fel, BMW Group va fi în măsură să răspundă nevoii din ce în ce mai mari de automobile electrificate cu o gamă largă de variante diferite adaptate cerinţelor specifice. BMW X3, modelul pe baza căruia este dezvoltat BMW iX3 Concept, este unul dintre primele modele ale căror arhitectură demonstrează această flexibilitate. În plus, BMW iX3 Concept dispune de un cadru inferior al punţii spate special dezvoltat şi de o integrare specifică a şasiului.

AUTOR:

TAGS: bmw, electric, ix3, sav,

reclama