Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Anvelopele de vara – de ce avem nevoie de ele ?

La inceputul iernii soferii sunt preocupati de schimbarea anvelopelor si pregatirea, din acest punct de vedere, pentru sezonul rece, cu drumuri alunecoase si pericole la tot pasul. In sezonul cald este, de asemenea, recomandata  inlocuirea  anvelopelor cu unele potrivite sezonului. 

 

De ce este necesara trecerea la anvelopele de vara
 
Specialistii auto recomanda trecerea la anvelopele de vara odata cu venirea sezonului cald, din mai multe motive. Unul, si poate cel mai important dintre ele, este acela ce anvelopele de iarna sunt realizate anume pentru a fi potrivite drumurilor alunecoase– materialul este mai moale si mai flexibil, uzura rapida fiind inevitabila in sezonul cald, cand temperaturile sunt foarte ridicate.

 

 
Avantajele anvelopelor de vara 
 
Anvelopele de vara sunt realizate dintr-un material mai tare, rezistent la temeperaturile inalte din timpul verii, fiind foarte utile in cazul fenomenului de acvaplanare, in special cand masina atinge viteze mai mari. Alte avantaje ale utilizarii anvelopelor de vara:
•Franele se realizeaza pe distante mai mici 
•Atingerea vitezelor mai mari este mai sigura
•Aderenta pe sosea este mai crescuta
•Siguranta crescuta in manevre si viraje
•Uzura cauciucurilor intr-un cadru temporal optim
 
 
Cum si unde se pot pune anvelopele de vara
 
Va puteti inlocui anvelopele de iarna cu cele de iarna la orice service auto. Aceasta operatiune are un cost mediu pentru soferi. Se recomanda schimbarea tuturor anvelopelor odata. Daca sunt inlocuite doar anvelopele din fata, de pilda, cele ramase neschimbate se vor uza mai repede.
 
Concluzie
 
Anvelopele de sezon reprezinta o nevoie reala a autoturismului fiecarui sofer. Schimbarea anvelopelor in fiecare sezon, asa cum este recomandat de specialisti aduce o serie de avantaje dintre care cel mai important este legat de siguranta soferului, a pasagerului, dar si a autoturismului.
 

Oferta AUTO
reclama