Test Volvo XC40 RECHARGE Twin Pure Electric Pro – o mașina electrică PREMIUM

Test Volvo XC40 RECHARGE Twin Pure Electric Pro – o mașina electrică PREMIUM

Ne îndreptăm cu pași tot mai repezi către un viitor populat de mașini electrice și nimeni nu poate opri această evoluție ce pare atât de normală acum. Mașina electrică nu a ajuns la maturitate, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de beneficiile pe care ni le oferă acum, în anul de grație 2022. Până când tehnologia ne va permite să încărcăm în câteva minute bateriile sau până când vom putea să schimbăm cu ușurință acumulatorii automobilelor propulsate exclusiv de electricitate, mașina electrică este menită utilizării urbane și extra urbane, dar în proximitatea orașului. Întrucât 90% din drumurile pe care le facem cu automobilul personal (navetă, serviciu, drumurile zilnice) au loc în oraș sau la periferie, autonomia nu mai pare un factor atât de important, mai ales dacă utilizatorul are o stație de încărcare în proximitatea domiciliului (curte, parcare subterană etc).

VEZI TESTUL CU VOLVO XC40 Plug-in Hybrid

În acest moment, mașina electrică are alte probleme de rezolvat – trebuie să facă tot posibilul să educe publicul cu privire la ușurința cu care pot fi întreprinse acțiunile tipice automobilismului fără a fi resimțită o curbă abruptă de învățare.

VOLVO XC40 vine să facă exact acest lucru – înlesnește procesul de acomodare cu un model nou, ba mai mult – cu un tip nou de propulsie, utilizând tehnologia. Integrarea serviciilor Google permite utilizatorilor printr-o simplă comandă vocală să aibă la îndemână oricând serviciile excelente de navigare, specifice Google Maps. Vrei să ajungi rapid acasa, utilizând un sistem de navigație ce este tot timpul la zi cu străzile și cu traficul din jurul tău? Google Maps. Vrei să știi ce baterie vei avea atunci când vei ajunge la destinația setată, având în vedere tipul de teren (deal, vale) și aglomerația de pe rută? Google Maps. Deși îți poți conecta telefonul la sistemul de infotainment al mașinii prin Bluetooth (în curând vor fi disponibile și Android Auto și Apple CarPlay), e mult mai ușor să te folosești de sistemul oferit deja de Volvo XC40.

VEZI TESTUL CU VOLVO XC40 R-Design T8

Am menționat mai sus conectivitatea Android Auto/Apple CarPlay ce nu este încă disponibilă, dar va veni în curând și pe acest nou sistem de infotainment. Cum? Simplu – update OTA. Mașina va utiliza cartela SIM inclusă și conexiunea permanentă la internet pentru a-și descărca ultimele update-uri, inclusiv aplicații pe care tu le dorești (servicii de streaming, de exemplu). Volvo XC40 face tot posibilul să-ți facă viața mai ușoară, iar acest lucru va avea un impact pozitiv asupra percepției utilizării tehnologiei cu care este dotată această mașină. Vei descoperi că tehnologia din această mașină vine în sprijinul tău, ușurându-ți viața în Volvo XC40.

XC40 Recharge Pur Electric - Putere și performanță

XC40 Recharge Pur Electric - Putere și performanță

Volvo XC40 RECHARGE (Compact SUV) nu are nicio obligație față de lumea auto. Micul XC40 nu s-a pregătit toată viața lui pentru a satisface nevoile crescânde ale cumpărătorilor de mașini electrice, și nici nu a fost vreodată văzut ca fiind modelul ce trebuie să poarte cât mai sus stindardul electric pentru constructorul de origine Suedeză. Totuși, crossover-ul electrificat cu design nordic apare pe piață și reușește să ia fața multor modele din clasă, doar prin modul său de a fi - aerisit, simplu, lesne de înțeles, performant și mai presus de toate premium! Volvo XC40 este cu siguranță mașina electrică premium de oraș pe care o așteptai, iar acum a ajuns pe piață cu tehnologie de ultimă oră și performanțe demne de o mașină sport.

DESCOPERA OFERTA VOLVO

Finisajele demne de clasa premium, performanțele impecabile ale acestui tren de rulare electric și siguranța specifică constructorului suedez (partea din față a mașinii a fost ranforsată, iar bateria este plasată într-o cușcă pentru a nu fi grav afectată în cazul unui impact lateral) fac din noul Volvo XC40 Recharge Twin Pure Electric Pro unul dintre cele mai bune modele din clasa sa.

Descoperă SUV ul nostru compact pur electric - este proiectat pentru viața urbană modernă, și nu numai. Veți vedea totul într-un nou review detaliat eblogAUTO.

CLICK AICI