Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Peugeot 308 facelift 1.6 HDI M6 ALLURE 2017 [REVIEW]

Test Drive Peugeot 308 facelift 1.6 HDI M6 ALLURE 2017 [REVIEW]

Producătorul francez a reușit să ne surprindă și de data aceasta cu un consum foarte mic și un interior foarte bine definit. Peugeot 308 facelift este o mașină ideală de oraș, dar și de drumuri mai lungi, iar acum să vă explicăm și de ce.

Performante

Modelul testat este unul diesel: 1.6 BLUEHDI STT ce dezvoltă o putere maximă combinată de 120 CP, cu un cuplu de 300 Nm şi care respectă normele de poluare Euro 6. Cutia de viteze este manuală cu 6 rapoarte de viteze, bine etajată care îți oferă o experiență foarte bună la volan.

Cei de la Peugeot au anunţat un consum mediu mixt de 3.3 l/100km, iar noi am obținut consum mixt foarteeee bun de 5 l/100km având în vedere faptul ca acest consum a fost obținut conducând la ore de vârf în București și Brașov. Mașina atinge 100km/h în 11.6 secunde, iar viteza maximă la care ajunge este de 196 km/h. Capacitatea rezervorului este de 53 de litri.

Siguranţă

Peugeot 308 a fost testat în 2013 de către EURONCAP unde a obţinut 5 stele de siguranţă.

Pe echiparea Allure mașina vine foarte bine dotată, printre care amintim:
– Sistemul de franare este aduce un plus valoare prin ABS, ESP, Hill Assist;
– Trei tipuri de Airbag-uri;
– Detector-indirect presiune pneuri;
– Asistenta la parcare fata-spate;
– Frana de mana electrica;
– A 3-a lampa STOP;
– Centuri de siguranță în 3 puncte, pretensionate;

Interior

De subliniat faptul că vizibilitatea în față a șoferului este foarte bună, dar oglinzile sunt un pic cam mici, iar vizibilitatea prin lunetă este destul de redusă. Scaunul șoferului este foarte confortabil și pe o distanță lungă, dar design-ul scaunelor din față este unul comun, care nu iese în evidență. Pe bancheta din spate este suficient loc pentru trei persoane de înălțime medie. Volanul este unul de tip sport, de dimensiuni reduse și îmbrăcat în piele. Schimbătorul de viteze ne-a plăcut în mod deosebit, dar și manevrabilitatea volanului. Materialele de la interior sunt de o calitate foarte bună, ceea ce oferă o notă în plus de confort. Ne-a plăcut foarte mult faptul că afișajul din bord este atât old style cat și digital. Portbagajul este și el foarte încăpator, având un volum de 502 litri.

Modelul testat a fost echipat cu ecran tactil + 6 difuzoare (nota 9 pentru claritatea sunetului)+comenzi audio pe volan, Bluetooth, USB, aux-in și faruri cu aprindere automata+ follow me home, ștergătoare de parbriz automate. Din păcate, ca la multe alte modele din aceeași gamă de pe piață, sistemul de infotainment are un delay la utilizare destul de deranjat. Un lucru foarte smart este line assist-ul care dacă voiai să schimbi banda fără a semnaliza, îți corecta ținuta la drum simțind astfel la volan influența sistemului. Acest lucru este bun pentru ca ne educa pe noi șoferii să semnalizăm la fiecare schimbare de direcție. Sistemul te anunță atunci când intri în oraș ca să preiei controlul volanului, dar prima oara a fost un pic dubios din cauza faptului ca nu știam ca acest sistem era deja activat și a început să preia oarecum controlul.

Din punctul nostru de vedere, designer-ul a ales un loc puțin greșit pentru maneta de cruise control, deoarece la cum aveam reglat volanul, nu puteam să reglăm cruise controlul deoarece nu aveam vizibilitate către maneta, ar fi trebuit deja să știm cum se setează fără a ne uita. În schimb, melodiile se pot schimba foarte ușor din comenzile de pe volan, dar și restul comenzilor de pe volan sunt ușor utilizabile și utile. Funcția este foarte utila pentru ca practic sistemul trece din faza lungă în faza scurtă de fiecare dată când este nevoie.

De asemenea, mai oferim câte un plus și pentru sistemul start/stop, pentru semnalizarea one-touch, camera pentru manșalier și panoramic view 180º, pentru senzorii de parcare și pentru blocarea automată a portierelor la o viteză de peste 20 km/h.

Exterior

Design-ul de la exterior a fost îmbunătățit în bine, însă Peugeot 308 facelift nu este una din acele mașini pe care atunci când o vezi “mori” după ea pe stradă. Producătorul francez lasă astfel loc de modificări ce pot fi mult mai atrăgătoare pe viitor, dar totuși jantele sunt foarte catchy. Cele mai importante dotări la exterior, sunt: faruri și stopuri echipate cu LED-uri, jante de aliaj 16″ cu 10 spițe, proiectoare, lămpi semnalizare laterale și o grilă nouă. Per total, ținuta la drum a mașinii este una foarte bună, mai ales ca suspensiile sunt foarte confortabile.

Testul la bordură trecut cu brio:

Preţ

Peugeot 308 facelift are un pret de plecare de 14.300 euro. Modelul testat are echiparea Allure care costă 20.000 euro cu toate opționalele incluse. Daca privim în curtea rivalilor, vedem că doar Opel Astra – 1.6 CDTi 110 CP, are un preț mai mare decat modelul francez. In schimb, Renault Megane 1.5 dCi 110 CP și Seat Leon facelift 1.6 TDi 115 CP nu depășesc 20.000 euro iar Ford Focus 1.6 TDCi 120 CP, Hyundai i30 1.6 CRDi 136 CP si VW Golf 1.6 TDi 115 CP au un preț similar producătorului francez (nu depășesc suma de 21.000 euro).

PRO Consumul, materialele folosite la interior și confortul șoferului.
CONTRA Sistemul infotainment, spațiu mic în spate pentru persoanele mai înalte și design-ul la exterior.

În concluzie, dacă vă doriți o mașină economică și ușor de parcat, vă recomandăm cu drag Peugeot 308 facelift. Pentrru mai multe detalii consultati site-ul peugeot.ro si va invitam sa vedeti galeria foto aici!

reclama