Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Opel Astra K 1.4 Turbo 150 CP MT6 2017 [REVIEW & VIDEO]

Test Drive Opel Astra K 1.4 Turbo 150 CP MT6 2017 [REVIEW & VIDEO]

Modelul care a speriat mărcile premium la apariția sa a ajuns și in testele noastre. Aduce la masa negocierilor dotări din game de preț superioare și o ținută de drum îmbunătățită semnificativ. Sunt suficiente aceste atuuri pentru a detrona clasicele hatchback-uri nemțești?

Cu ce iese în evidență Astra K?

Design

Adoptă un desen sentimental cu linii fluide, folosit din ce în ce mai rar în segment. Aceste linii sunt accentuate de designul blocurilor optice, atât pentru cele față cât și pentru cele spate. Pentru a sublinia dorința de a fi premium și la exterior, Astra K vine cu elemente cromate în bara față și pe ramele geamurilor laterale.

La interior se poate remarca o adevărată revoluție față de generația precedentă. De la materiale de calitate până la aranjamentul controalelor și ergonomie totul a fost regândit față de Astra J.

Confort

Inginerii au ales o suspensie mai moale pentru Astra K, fapt ce denotă un drum mai confortabil pentru toți pasagerii. Bineînțeles, acest fapt reprezintă și un dezavantaj atunci când ajungi pe drumuri virajate și vrei să te distrezi. Totuși, după cura de slăbire aplicată modelului precedent, suspensia moale nu este un minus semnificativ în scenariul menționat anterior.

Scaunele sunt confortabile și cu un suport lateral suficient. Opel pune la dispoziția cumpărătorilor și opțiunea de a-și dota Astra K cu scaune cu masaj pentru șofer și pasagerul din dreapta. În plus, scaunele pot fi și ventilate. Dacă tot am pomenit de dotări greu de găsit și la frații premium, trebuie să amintesc și volanul încălzit. Da, volan încălzit pe Astra.

Sistemul multimedia este același cu cel de pe Mokka X, mașină testată de noi în iarnă. Plusurile acestuia sunt OnStar și conectivitatea extinsă prin Apple CarPlay și Android Auto. Încă o dotare pe care am întâlnit-o pe Mokka X este Matrix LED.

Tech corner

Mașina de test a venit echipată cu motorul turbo de 1400 cmc care dezvoltă 150 de cai putere și 245 Nm de cuplu. Ce trebuie să știi înainte să te urci la volan este că valoarea maximă a puterii este greu de atins și că trebuie să duci acul turometrului foarte sus. Motorul se cere turat și dacă o faci, consumul nu va mai fi aproape de cel anunțat de producător. Cutia de viteze, una manuală cu șase rapoarte porționate corect, este decentă.

Dotările de siguranță activă sunt inglobate sub numele Opel Eye. Acesta are trei componente: avertizare și frânare automată în cazul în care distanța față de mașina pe care o urmărești se micșorează brusc, citirea semnelor de circulație și asistent pentru păstrarea benzii de circulație care intervine cu un cuplu în volan pentru a menține mașina pe bandă.

Proba practică

La condus, Astra K este superioară majorității rivalilor. Direcția este foarte precisă, iar combinația motor+cutie+masă redusă funcționează foarte bine. Ruliul există din cauza suspensiei mai moale, dar stă frumos în banca lui și nu te deranjază. Consumul nostru s-a învârtit undeva în jurul valorii de 6.6 litri, un decalaj de mai bine de un litru față de consumul anunțat de Opel. Bineînțeles, consumul mai poate scădea, rezultatul nostru fiind obținut luând în calcul și drumurile pe care le-am făcut la filmarea clipului.

Spațiile de stocare sunt sufiente atât ca număr cât și ca volum sau formă. Portbagajul putea fi puțin mai mare, dar a fost ales designul în detrimentul practicului și astfel Astra K are un volum al portbagajului de 370 litri.

Concluzie

Dacă vrei un hatchback frumos, dar care să își și facă treaba cu brio în viața de zi cu zi, poți trece pe lista restrânsă acest Astra K și nu vei fi dezamăgit când îl vei conduce.

Vezi galeria foto completa: Click aici! Vezi alte teste cu modele OPEL: Click aici!

Cauti un OPEL? Completeaza formularul si te ajutam sa iti gasesti unul: CLICK AICI!

reclama