Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive cu noul BMW X5 oferit de Automobile Bavaria Group 2019 [VIDEO]

Test Drive cu noul BMW X5 oferit de Automobile Bavaria Group 2019 [VIDEO]

BMW X5 a deschis segmentul SUV-urilor sportive pe care BMW le-a denumit Sports Activity Vehicle (SAV). De la lansarea din 1999 şi până astăzi s-au livrat peste 2,2 milioane de exemplare, ceea ce îl poziţionează ca cel mai de succes SUV premium din istorie. Remarcabil este că ultima generaţie, în contextul în care a fost disponibilă pe piaţă cea mai mică perioadă (cinci ani), a înregistrat şi cel mai mare succes de vânzări – peste 875.000 unităţi.

În România, BMW X5 a fost în ultimul deceniu, an de an, cel mai de succes model al mărcii. Noua generaţie este aşteptată cu interes major. Cu o lună înainte de lansare au fost înregistrate peste 100 de comenzi ferme. Distribuţia pe motorizări la lansare aproximativ 50% X5 xDrive30d, 30% X5 M50d şi 20% X5 xDrive40i.

Noul BMW X5 vine cu multe noutăţi importante:
– Prezintă noul limbaj de design al mărcii.
– Poate oferi clienţilor o libertate şi mai mare de a configura automobilul care îi reprezintă şi de care au nevoie.
– Debutează cea mai nouă generaţie BMW iDrive, cu o nouă intefaţă, mai flexibilă şi mai ergonomică şi o evoluţie pentru sistemul de control prin gesturi.
– Pachet sofisticat de tehnologii de asistenţă la condus, cu „Emergency Stop Assistant” şi „Reversing Assistant” oferite în premieră mondială şi condus semiautonom îmbunătăţit.
– O gamă fără precedent de soluţii practice inteligente.

Design. Claritate şi precizie ca o dovadă a tehnologiei sofisticate.
Noul BMW X5 prezintă noul limbaj de design al mărcii. Este acum definit de linii bine conturate ale caroseriei care taie alternanţa concav-convex. Claritatea şi precizia liniilor sunt o dovadă a tehnologiei sofisticate a mărcii.

La exterior se remarcă grila de dimensiuni mari, care amplifică prezenţa puternică a modelului. Cele două elemente ovale ale grilei formează acum un corp comun, în stilul modelelor din anii ’60-’70. La lateral, linia de caracter emblematică pentru BMW este coborâtă spre înainte şi nu mai încadrează mânerele uşilor faţă.

Cea mai importantă modificare în proporţiile noului model a fost creşterea de ecartament cu impact asupra dinamicii, prezenţei sportive şi a spaţiului la interior.

Interiorul vine cu un plus de rafinament, subliniat şi de noile echipamente cum ar fi pachetul Ambient Air, care permite ionizarea aerului şi infuzează interiorul cu opt arome selectabile individual, ornamentele „CraftedClarity”, cu inserţii de sticlă prelucrată manual pentru schimbătorul de viteze şi o serie de butoane la interior sau plafonul de sticlă

Configurare. Mai multe personalităţi.
Mai mult ca niciodată, noul BMW X5 oferă posibilitatea unor configuraţii cu adevărat individuale, create specific pentru a reprezenta personalitatea şi a răspunde nevoilor fiecărui client în parte.

Avem, pe de o parte, alături de versiunea de bază, două „variante de model”, BMW xLine şi BMW M Sport, care vin cu elemente proprii de design atât la interior, cât şi la exterior. O notă distinctă o are şi modelul BMW M Performance care se remarcă, de exemplu, prin finisajele specifice ale grilei, oglinzilor şi elementului „air breather”. Gama de opţiuni de design este completată cu un plus de eleganţă de elementele BMW Individual (culori exterioare şi tapiţerie şi finisaje de interior) sau cu sportivitate exacerbată prin accesoriile originale de tuning BMW M Performance.

La capitolul experienţă de condus, trenul de rulare a fost puternic optimizat pentru un plus de sportivitate şi confort, în egală măsură, susţinut de amortizoarele controlate electronic, oferite standard. Suplimentar, prin configuraţia automobilului, se poate amplifica orientarea automobilului către sport, confort sau performanţe off-road.

După o pauză de două generaţii, suspensia pneumatică a fost rafinată şi este acum din nou disponibilă. Conectată la sistemul de control al tracţiunii DSC, suspensia pneumatică este controlată pe frânare pentru a preîntâmpina înclinarea automobilului. Cu suspensia pneumatică garda la sol poate varia cu 80 mm, între modul de ridicare maximă (+40 mm faţă de nivelul normal, disponibil la viteze de până la 30 km/h) şi modul de încărcare a portbagajului (-40 mm faţă de nivelul normal). Când este selectat modul sport sau automobilul rulează peste 120 km/h, garda la sol coboară cu 20 mm faţă de nivelul normal. Suplimentar, sistemul de control al stabilităţii, DSC, controlează suspensia pentru a elimina mişcările caroseriei, de exemplu pe frânări puternice.

Pentru mai multă sportivitate, Suspensia adaptivă M şi Suspensia adaptivă M Profesional dispun de un set-up mai sportiv, cu arcuri elicoidale de oţel. Suplimentar, suspensia Adaptive M Sport Professional include barele stabilizatoare active Dynamic Drive şi diferenţialul M Sport pentru puntea spate, cu variaţie continuă a cuplului de până la 1500 Nm între cele două roţi. Modelul BMW M Performance vine cu o configuraţie proprie a suspensiei cu arcuri elicoidale şi a amortizoarelor, pentru orientare mai sportivă.

Pachetul xOffroad, disponibil doar în configuraţie cu suspensia pneumatică şi diferenţialul M Sport, este oferit în premieră pe un model BMW. Pachetul xOffroad asigură programe speciale de rulare pe diferite suprafeţe cum ar fi nisip, pietriş sau zăpadă. Tot o premieră pentru marcă este disponibilitatea în echiparea oficială a jantelor cu pneuri off-road, cu profil special cu crampoane.

Prin urmare, clienţii pot rafina configuraţia noului BMW X5 către mai mult confort, mai multă sportivitate sau performanţe off-road îmbunătăţite, toate acestea transformând semnificativ caracterul automobilului.

Direcţia integrală poate fi comandată opţional împreună cu orice configuraţie a trenului de rulare. Sistemul permite bracarea roţilor spate cu până la 3 grade. La viteze de până la 60 km/h, acestea sunt orientate în sens opus faţă de pe puntea faţă pentru mai multă agilitate, prin reducerea razei de bracare cu până la 1 metru. La viteze de peste 80 km/h, acestea sunt orientate în acelaşi sens, pentru mai multă stabilitate în viraje. Suplimentar, sistemul de control al tracţiunii, DSC, corectează direcţia punţii spate pentru stabilitate mai mare în viraje.

Noua generaţie BMW iDrive, ID7
Introducerea controlerului BMW iDrive în 2001 a marcat o dezvoltare inovatoare în operarea automobilului. Controlul funcţiilor automobilului printr-un sistem multimedia a devenit standard în automobil. Cu ID6, sistem care a câştigat numeroase premii, BMW a stabilit un nou standard pentru conceptele de afişare şi control în maşină, îmbinând un ecran tactil cu un controller clasic, comenzi vocale şi, în premieră, control prin gesturi. La mai puţin de doi ani distanţă, noul ID7 vine cu îmbunătăţiri majore, îmbrăcate sub un concept nou, denumit „BMW Live Cockpit”.

Designul nou, beneficiază de ecranele de dimensiuni mari pentru o afişare clară, care poate fi urmărită uşor. Cu o grafică nouă şi o organizare nou, noile ID7 şi BMW Live Cockpit sunt unele din cele mai mari transformări ale mărcii la interior din ultima perioadă.

Designul şi prezentarea grafică a întregului sistem de afişaj, care cuprinde ecranul de bord, ecranul central iDrive, precum şi ecranele pentru Rear-Seat Entertainment, sunt sincronizate pentru un aspect consistent pe toate monitoarele. De exemplu, dacă modul de condus este schimbat de la ECO Pro la Sport, culoarea de accent este schimbată de la albastru la roşu pe toate afişajele.

Grafica ecranului de bord, „Info Display” nu mai preia forma clasică circulară a display-ului analogic. Acestea au fost înlocuite cu elemente de design tip arcadă care se deschid către centru. Noul design deschide spaţiu în centrul I pentru conţinut de navigaţie, cu o hartă de orientare care arată poziţia actuală a automobilului şi informaţiile de situaţie relevante pentru restul călătoriei. Informaţiile privind sistemele de asistare a conducătorului sunt grupate în arcul vitezometrului din stânga. În modurile de condus Comfort şi Sport, arcul din dreapta arată turaţia motorului; în modul ECO Pro, sunt afişate consumul de combustibil actual şi viteza medie. De asemenea, conţinutul de divertisment suplimentar poate fi integrat în arcul din dreapta. Conducătorul poate utiliza butonul de selecţie de pe volan pentru a adăuga conţinut suplimentar în arcul drept al Info Display după cum este necesar, inclusiv opţiuni de entertainment, consum de combustibil, un mod de afişare sport, dar şi un accelerometru care afişează forţele de acceleraţie.

Cu un BMW Head-Up Display mai mare pe parbriz, tot conţinutul relevant pentru situaţia de condus actuală este afişat în câmpul vizual al conducătorului, direct pe şosea. Pentru prima dată, există un mod de funcţionare sport, care pune în prim plan un turometru care ajută conducătorul să abordeze un condus foarte dinamic.

Cea mai mare transformare vine la nivelul display-ului central iDrive, „Control Display”. Acum „homepage”-ul poate fi configurat pentru afişarea informaţiilor dorite. Pot fi selectate modele de pagini cu două, trei sau patru casete. În fiecare casetă poate fi afişat conţinut dintr-un widget, actualizat în timp real. Printre altele, clientul poate alege între comunicaţii, media/radio, ceas, navigaţie, afişaje sport, vreme, ştiri, previzualizare a traseului, trafic sau hartă.

Pentru că s-a bucurat de o primire foarte bună la nivel internaţional, sistemul de control prin gesturi este acum, în premieră pentru BMW, oferit standard. Au fost adăugate şi trei gesturi noi. Acum utilizatorul poate schimba melodia sau postul de radio şi are la dispoziţie două gesturi care pot primii funcţii predefinite – de la oprirea sunetului, la navigaţie către casă.

În pregătirea „BMW Inteligent Personal Assistant”, utilizatorul poate activa sistemul de comandă vocală prin mesajul „Hey, BMW!” sau poate configura un mesaj propriu. Chiar şi fără „BMW Inteligent Personal Assistant”, sistemul de comandă vocală este foarte rafinat şi poate accesa o gamă extinsă de funcţii din automobil.

Sisteme de asistenţă
Echiparea standard include avertizare de coliziune şi pietoni cu funcţie de frânare, a cărei cea mai recentă versiune avertizează conducătorul şi atunci când este detectat un biciclist, toate bazate pe un sistem video. Tot standard este disponibil şi sistemul Cruise Control cu funcţie de frânare.

Sistemul Active Cruise Control cu funcţie Stop & Go este disponibil opţional şi funcţionează între 0 km/h şi 210 km/h şi poate regla viteza automat după limitele legale (cu o marjă +/-15 km/h). Timpul maxim până la care automobilul poate staţiona cu pornire automată este de 30 de secunde. Pentru intervale mai mari, automobilul porneşte numai la apăsarea pedalei de acceleraţie, asigurându-se astfel că şoferul nu este surprins de startul maşinii.

Pachetul Driving Assistant, disponibil opţional, include info limită de viteză şi zone interzicere a depăşirii. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, dar şi funcţiile de avertizare coliziuni, avertizare la schimbarea benzii de circulaţie şi prevenirea tamponărilor cu frânare activă se bazează pe sisteme radar.

Driving Assistant Professional, adaugă la funcţiile standard şi cele oferite de Driving Assistant şi pilotul automat activ cu funcţia Stop&Go şi Asistentul de păstrare a direcţiei şi a benzii de rulare, ambele funcţionând la viteze de până la 210 km/h. Pachetul este completat de asistentul de menţinere a benzii cu protecţie activă la coliziune din lateral, asistentul de evitare cu schimbarea benzii şi de sistemul de avertizare la traficul transversal.

Generaţia anterioară BMW X5, a fost primul model al mărcii care putea să controleze automobilul integral autonom la manevrele de parcare laterală. Acum, cum „Asistentul de parcare Plus”, automobilul poate opera automat atât parcările laterale, cât şi garările. Automobilul identifică locurile de parcare pe baza unei monitorizări cu senzori cu ultrasunete care funcţionează permanent la viteze de sub 35 km/h şi până la 1,5 m.

Asistentul pentru mersul înapoi, oferit standard, („Reversing Assistant”), înregistrează ultimii 50 m din traseul parcurs înainte cu o viteză de sub 35 km/h. În marşarier va prelua controlul direcţiei şi va ghida înapoi automobilul pe acelaşi traseu.

Soluţii practice inteligente
Noul BMW X5 vine cu o gamă fără precedent de soluţii practice inteligente pentru un nivel de confort ridicat. De exemplu, hayonul din două componente este acum operat integral electric. Opţional, ruloul portbagajului poate funcţiona automat, electric, la deschiderea şi închiderea hayonului. Suplimentar, acesta poate fi retras electric integral în podeaua portbagajului, eliberând spaţiul de încărcare printr-o comandă foarte uşoară. Pentru o încărcare uşoară, opţional, un set de şine de aluminiu permite alunecarea bagajelor în portbagaj. Încadrate de şine, o serie de membrane de cauciuc se extind imediat ce automobilul începe deplasarea sau se înclină, pentru fixarea ulterioară a bagajelor în portbagaj.

La interior, locurile din spate pot beneficia fie de sistemul Rear Seat Entertainment care dispune, în premieră, de ecrane cu funcţie touch. Alternativ poate fi comandat sistemul Travel and Confort care oferă în spătarele scaunelor faţă două suporturi de prindere pentru diverse dispozitive (suport iPad, umeraş) şi două mufe USB Type C.

În faţă, atât şoferul, cât şi pasagerul pot beneficia opţional, alături de încălzirea în volan, şi de cotiere încălzite. Poziţionate central, două suporturi de pahare pot fi încălzite sau răcite, pentru menţinerea temperaturii băuturii.

Numeroase componente exterioare din fibră de carbon fac apariţia mai pronunţată
Componentele exterioare M Performance din fibră de carbon sunt deosebit de eficiente în crearea unui aspect foarte atractiv pentru BMW X5, care este inspirat clar de motorsport. Toate sunt caracterizate de structura tip fagure care este atât de specifică plasticului armat cu fibră de carbon (CFRP). Finisate manual şi sigilate cu un finisaj clar, componentele primesc un lustruit final foarte lucios pentru un efect impresionant de profunzime. De exemplu, elementul decorativ al prizei de aer pentru bara standard şi aripile frontale nu numai că îmbunătăţesc vizual secţiunea frontală, ci şi evidenţiază lăţimea modelului SAV. În spate, acelaşi lucru se aplică aripioarelor spate şi difuzorului spate. Gama de componente exterioare M din fibră de carbon este completă de capacele pentru oglinzile retrovizoare.

În cele din urmă, autocolantele M Performance pentru pragurile laterale, de culoare negru mat, sunt disponibile pentru îmbunătăţirea suplimentară a aspectului exterior sportiv al automobilului. Acestea se întind de la pasajele roţilor faţă la cele din spate, de-a lungul întregului prag inferior, şi sunt marcate cu inscripţia M Performance.

Jantele all-terrain de la BMW disponibile în premieră ca accesorii M Performance
Pentru clienţii care preferă să evidenţieze şi să facă uz de aptitudinile off-road ale automobilelor BMW X5, jantele M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design Star Spoke 748 M şi anvelope all-terrain sunt disponibile acum pentru a patra generaţie BMW X5. Logo-ul BMW M colorat este foarte atractiv datorită faptului că marginea jantei este finisată în negru mat sportiv. Designul specific al marginii jantei combinat cu designul atractiv al suprafeţei de rulare a anvelopei reflectă robusteţe şi stabilitate. Această combinaţie nouă de jantă şi pneu oferă şi un confort bun al călătoriei, fiind aprobată pentru utilizare iarna.

Jantele opţionale de 22 de ţoli sunt disponibile şi ele pentru clienţi, incluzând un set de roţi din gama de accesorii M Performance. Janta M Performance de 22 de ţoli, din aliaj uşor, cu design Start Spoke 749 M şi margine rulată a jantei (formare a fluxului) este mai uşoară cu aproximativ un kilogram faţă de janta comparabilă de aceeaşi dimensiune datorită tehnicii speciale de producţie ce este folosită. Prin urmare, masele nesuspendate sunt reduse cu aproximativ patru kilograme per total, ceea ce are impact pozitiv asupra dinamicii şi a reacţiei la virare.

Designul optimizat ca masă caracterizează şi frânele sport M Performance: de exemplu, etrierele cu patru pistoane fixe de pe puntea faţă sunt realizate din aluminiu. Totodată, discurile de frână M Performance – perforate şi ventilate interior – care sunt mai mari decât frânele de serie (19 ţoli) – asigură rezistenţă termică îmbunătăţită şi astfel un efect de frânare mărit chiar şi în condiţii extreme. Etrierele vopsite în roşu evidenţiază vizual frânele sport M Performance – o particularitate atractivă în combinaţie cu roţile care au un design deschis al jantei precum modelul M Performance din aliaj uşor, cu design Star Spoke 749 M.

Aspect de fibră de carbon şi funcţionalitate de motorsport şi la interior
O selecţie largă de componente M Performance derivate din şi inspirate de motorsport este disponibilă şi pentru interiorul noului BMW X5, oferind încă o dată îmbunătăţiri vizuale şi funcţionale. De exemplu, datorită volanului M Performance, conducătorul are control sigur în orice moment asupra modelului SAV dinamic. Acest lucru se datorează zonei de manevrare acoperită cu Alcantara cu aderenţă ridicată, cu punct de sprijin al mâinilor foarte mari şi subliniere specială pentru stabilitate excelentă şi un sentiment direct al direcţiei. Pe lângă detaliile standard precum marcajul central roşu la ora 12 şi cusăturile în cruce, realizate manual, de culoare gri argintiu, volanul M Performance este disponibil şi cu decoraţiuni de volan M Performance în fibră de carbon cu inscripţie M Performance şi inserţie din Alcantara. Pentru a se potrivi, clapetele de schimbare pot fi selectate şi ele într-o finisare M Performance, cu ţesătură de carbon în locul suprafeţei de croma standard.

De asemenea, este posibil ca locului de muncă al conducătorului să i se ofere un aspect şi un sentiment de motorsport în locurile din noul BMW X5 care sunt în afara câmpului vizual direct. Aici, factorii care contribuie sunt covoraşele M Performance cu inscripţie M Performance, fanionul în culorile M specifice şi conturul cu aspect de piele ce include cusătură decorativă în culori contrastante, precum şi capacele pedalelor şi sprijinul de picior din oţel inoxidabil. Profilurile asimetrice ale acestuia din urmă subliniază aspectul atractiv de motorsport.

Drive Analyser pentru analiză detaliată a stilului de condus
Analizatorul de condus M Performance este disponibil pentru cei care doresc să obţină optimizare de motorsport nu doar pentru BMW X5, ci şi pentru propriul stil de condus. Acesta constă dintr-un stick OBD, care este conectat la interfaţa de diagnosticare de la bord, şi o aplicaţie de smartphone. Analizatorul de condus este derivat direct din motorsport: oferă conducătorului toate datele dinamice importante, precum şi posibilităţi extinse de analiză şi înregistrare profesională. De asemenea, este posibilă înregistrarea călătoriilor cu camera video a unui smartphone, a datelor de condus cumulate şi calcularea traseului cu ajutorul datelor GPS.

Pasiunea pentru motorsport în general şi pentru produsele M Performance în special poate fi exprimată şi prin intermediul dotărilor care nu au legătură directă cu experienţa condusului în noul BMW X5. Setul de diapozitive M Performance pregătit pentru proiectoarele BMW LED din uşi permite ca logo-ul BMW M sau alte motive referitoare la M Performance să fie proiectate pe asfalt la urcare în şi coborârea din automobil, de exemplu. Husa de chei M Performance, realizată din Alcantara de înaltă calitate cu inserţii din fibră de carbon, poate fi fixată permanent la cheia automobilului printr-un şurub cu cap hexagonal de culoare albastru deschis M, protejând-o astfel de zgârieturi şi alte daune. Aceeaşi combinaţie de aspecte şi funcţii este oferită de sacii de anvelope M Performance, realizaţi din plastic de înaltă calitate şi foarte rezistent: aceştia protejează roţile împotriva murdăririi în timpul transportului şi a depozitării.

BMW X5 – 3 generaţii. Evoluţia în vânzări.

BMW X5 E53 (1999 – 2006) 610.215 unităţi livrate

BMW X5 E70 (2006 – 2013) 748.737 unităţi livrate

BMW X5 F15 (2013 – 2018) Peste 875.000

Noul BMW X5 – preţuri fără TVA/ cu TVA

BMW X5 xDrive40i 59100 Euro/ 70329 Euro

BMW X5 xDrive30d 57850 Euro/ 68842 Euro

BMW X5 M50d 77800 Euro/ 92582 Euro

Pentru oferta completa puteti consulta site-ul Automobile Bavaria Group, aici: http://bit.ly/ModeleBMW!.

reclama