Test Drive cu noua DACIA DUSTER 2023 1.5 pe Valea Sohodolului

Test Drive cu noua DACIA DUSTER 2023 1.5 pe Valea Sohodolului

DACIA cu sigla nouă! Cei mai mulți vor spune despre Dacia Duster facelift 2023 că nu este nimic altceva decât un Duster cu siglă nouă și nimic mai mult. Lăsând la o parte oglinzile rabatabile electric, o premieră pentru marca Dacia, gurile de ventilație ce sunt acum orientate pe orizontală, sistemul de infotainment similar cu cel ce a debutat pe Dacia Jogger, doar siglele sunt noi. Totuși, în spatele acestei noi identități de brand stă o ideologie reîmprospătată ce țintește să aducă în showroom-uri o categorie nouă de clienți – cei care își doresc o mașină cu un puternic aer aventuros!

Călătoriile de neuitat încep cu alegeri: ALEGE PENTRU TINE!

Călătoriile de neuitat încep cu alegeri: ALEGE PENTRU TINE!

Dacă până acum Dacia Duster era mașina pe care mulți și-o cumpărau pentru că era cea mai ieftină alegere, brandul românesc caută acum să se lepede de această imagine și să dea clienților un nou motiv de a cumpăra Duster. Acum îți vei cumpăra Dacia Duster pentru că vrei, nu pentru că te obligă finanțele! Știm cu toții că SUV-ul românesc are succes în afara țării, dar pe piața din România părerile sunt împărțite - mulți cumpărători pun în balanță cumpărarea unei mașini la mâna a doua cu achiziționarea unui Duster.

Duster-ul pe care noi l-am avut la test costă aproximativ 24.000 euro, este nivelul de echipare Journey și are cam toate dotările pe care ți le-ai putea dori - scaune încălzite, camere 360, sisteme de siguranță, oglinzi rabatabile electric și celebrul 1.5 diesel sub capotă. 115 cai putere nu par a fi mulți, dar sunt cu siguranță de ajuns pentru acest automobil ce cântărește circa 1450 kg, iar transmisia manuală în 6 rapoarte este etajată de așa natură încât treapta 1 este necesară doar când pui toți cei 260 Nm la treabă - în rest, plecarea cu treapta a doua de la semafor este norma. Sistemul de tracțiune integrală cu vâscocuplabil este ușor de utilizat și va fi cel mai des setat pe modul AUTO - doar când ești în noroi sau zăpadă până la praguri ai nevoie de 4WD Lock. Simplul fapt că Duster-ul permite utilizatorilor să se aventureze unde până acum n-ar fi putut decât cu alte modele mai scumpe este un câștig pentru constructorul român întrucât acest lucru validează SUV-ul românesc ca offroad-er capabil.

Pentru a vizita valea Sohodolului nu ai nevoie de un Duster, cu atât mai puțin de un Duster de circa 24.000 euro cu tracțiune integrală și motor diesel cu cuplu pertinent de la turații joase, dar având în vedere performanțele acestui model, e plăcut să știi că poți să mergi acolo unde alții merg cu mașini mult mai scumpe. Când Dacia și-a început renașterea, motivul principal pentru care oamenii veneau în showroom era acela al prețului redus. Acum nu mai este cazul, noul spirit Dacia este acela al performanțelor excelente pentru suma de bani pe care o plătești.

NOUL DUSTER

Călătoria cu Dacia Duster pe Valea Sohodolului a fost o plăcere, după cum veți putea vedea în clipul nostru de pe YouTube.

de la 16.290 EUR* Prin Programul RABLA 2022** și Dacia Finance