Test Drive Citroën C5 X 2022

Test Drive Citroën C5 X 2022

Era o vreme când Citroën însemna un singur lucru – confort! Vremurile se schimbă, la fel și nevoile utilizatorilor, mașinile de astăzi au de îndeplinit sarcini mai asidue decât acum 50-60 de ani. În ciuda acestui lucru, căutăm cu toții acel confort de mașină premium! Este greu să-l găsim la un preț onest, dar Citroën C5X s-ar putea să fie răspunsul la întrebarea – ce mașină din Franța îmi pot lua care să fie atât mașină de oraș cât și mașină premium ce oferă confort. Citroën C5X este cea mai bună alegere a familistului care înțelege că există viață dincolo de SUV-uri.

C5 X ESTE EXPRESIA SUPREMĂ A FILOZOFIEI MĂRCII CITROËN

C5 X ESTE EXPRESIA SUPREMĂ A FILOZOFIEI MĂRCII CITROËN

Citroën prezintă noua emblemă a mărcii, C5 X, ce aduce un suflu nou în segmentul automobilelor mari, cu un design original ce îmbină caroseria de tip sedan și break, o propunere inovatoare în cea mai pură tradiție a modelelor de mari dimensiuni marca Citroën. Disponibil în versiune plug-in hybrid și pe benzină, C5 X exprimă modernitatea, statutul și inovația, exact așteptările clienților segmentului D și al SUV-urilor.

C5 X oferă în versiunea plug-in hybrid suspensia activă Citroën Advanced Comfort® cu amortizare hidraulică progresivă ®, care echipează deja modelele C4, C5 Aircross și C5 X termic, cu control electronic al amortizării.
• Suspensia fiecărei roți este controlată independent în timp real în funcție de condițiile de drum, oferind un confort și mai mare al suspensiei.Amortizarea devine și mai lină, datorită controlului electronic continuu al șocurilor.
• Cu suspensia activă Citroën Advanced Comfort®, Citroën duce programul Citroën Advanced Comfort® cu un pas mai departe; C5 X Plug-in Hybrid oferă un confort de neegalat în categoria sa și invită pasagerii la călătorii fără stres.
Versiunea plug-in hybrid a modelului C5 X oferă, în premieră mondială, suspensia activă Citroën Advanced Comfort®, care combină amortizarea hidraulică progresivă® cu controlul activ al suspensiei. Vehiculul adaptează suspensia fiecărei roți pentru a fi mai lină sau mai fermă, în funcție de condițiile de drum întâlnite.

Pe lângă senzorii ESP, suspensia controlată dispune de patru senzori de poziție verticală și trei senzori de viteză a roții pentru a analiza mișcările caroseriei și ritmul de condus: accelerație longitudinală și laterală, viteza de girație (rotația vehiculului în jurul axei sale verticale), unghiul volanului și viteza în viraje, poziția pedalei de accelerație, presiunea asupra pedalei de frână, sarcina vehiculului etc. Toate aceste informații permit unității electronice de control să acționeze în permanență asupra suspensiilor.

Controlul suspensiei crește eficiența amortizării hidraulice progresive®, eliberând și mai mult suspensia în timpul conducerii pentru a survola drumul în linie dreaptă, garantând totodată o susținere eficientă a caroseriei la transportul de sarcini grele și un sentiment crescut de siguranță la bord.

În modul electric, trenul de rulare este, bineînțeles, 100% electric, cu suspensia activă Citroën Advanced Comfort® setată în modul Normal. Modul Hybrid alternează între modul de condus 100% electric și o combinație între motorul electric și benzină /diesel. Suspensia activă rămâne în modul Normal. În modul Confort, trenul de rulare funcționează la fel ca în modul Hybrid, dar suspensia activă trece în modul Confort pentru a amplifica efectul de „covor zburător”. Modurile Normal și Confort ale suspensiei sunt similare la viteze mai mici de 50 km/h pentru a asigura un condus fluid. La viteze mai mari de 50 km/h, modurile sunt diferențiate pentru a garanta cea mai bună flexibilitate în modul Confort și cea mai bună combinație de confort/susținere oferită de caroserie în funcție de viteza în modul Normal. În cele din urmă, în modul Sport, motorul termic funcționează în permanență și este susținut de motorul electric pentru a oferi și mai mult dinamism. În același timp, setările direcției, accelerației și transmisiei automate sunt mai dinamice. Sistemul de suspensie activă trece, de asemenea, în modul Sport, mai rigid, pentru a amplifica plăcerea de a conduce.

Versiunea pe benzină a modelului C5 X este echipată în standard cu suspensia Citroën Advanced Comfort cu amortizare hidraulică progresivă ®, care oferă o deplasare fluidă, caracteristică mărcii, ce filtrează limitatoarele de viteză, gropile sau șanțurile întâlnite pe drum.

Suspensia funcționează în doi timpi, în funcție de solicitările drumului:

  • La compresiile și decompresiile ușoare, arcul și amortizorul controlează mișcările verticale, fără a solicita amortizoarele. Senzația este aceea că mașina survolează denivelările drumului: acesta este efectul de „covor zburător”.
  • La compresiile și decompresiile majore, arcul și amortizorul acționează împreună cu amortizoarele hidraulice, care încetinesc gradual mișcarea și împiedică opririle bruște. Amortizorul hidraulic absoarbe și disipează energia stocată. Dispare astfel fenomenul de balansare, iar pasagerii sunt perfect izolați de imperfecțiunile drumului.

NOUL CITROËN C5 X

Descoperă sedanul Citroën C5 X, disponibil în versiunile plug-in hybrid și benzină: îndrâzneț, confortabil și echipat cu tehnologii.

O INVITATIE LA CĂLĂTORIE - VEZI OFERTA!