Noua Opel Corsa 2024 – dublă personalitate! | Cadrul Perfect 5

Noua Opel Corsa 2024 – dublă personalitate! | Cadrul Perfect 5

Opel Corsa a fost văzut tot timpul ca un model adecvat celor ce vor, în mare parte, să fie eficienți în cadrul urban. Dimensiuni excelente care împacă ușurința parcării cu transportarea bagajelor sau a pasagerilor pe bancheta spate, un design care atrage privirile, dar nu iese tot timpul din tipare și, poate cel mai important, un motor care nu consumă foarte mult carburant. Odată cu facelift-ul lui Corsa F avem toate acele caracteristici, un propulsor care a câștigat 4 ani la rând titlul de Motor al anului la categoria sa, o cutie automată de origine japoneză în 8 rapoarte și o garanție de 2 ani complet fără limită de km! Știu că sună puțin 2 ani, dar sunt 2 ani fără niciun asterisk – ia-ți mașina și mergi cât vrei tu cu ea!

OPEL CORSA 2024

OPEL CORSA 2024

Acum că vezi acest model, te gândești la verișorul său care a rupt vânzările în Europa, Peugeot 208. Și pentru că te gândești la asta, urmează să scrii un comentariu în care îmi spui că acest Corsa nu e decât un 208 cu alte haine. N-ai dreptate în totalitate. Corsa este cu 6 mm mai lungă, cu circa 20 kg mai ușoară și cu 20 mm mai lată. Poate că lățimea mărită cu 20 mm nu sună ca mare brânză, dar pasagerii de pe bancheta spate îți vor fi recunoscători atunci când îi scoți iarna până la munte pentru că nu li se vor mai freca coatele în timp ce tu explorezi limitele aderenței pe DN1. În ciuda dimensiunilor mai generoase, accelerația a rămas la fel - 10.8 secunde până la 100 km/h. Nu cred că se aștepta nimeni la minuni, dar este un timp respectabil pentru această clasă și pentru o mașină care are ca scop principal consumul redus, nu performanțele extreme.

Motorul de 1.2 litri, turbo, în 3 pistoane, dezvoltă 100 cai putere și 205 Nm cuplu, începând de la 1750 rotații pe minut. Asta înseamnă că motorul nu trebuie să se tureze mult pentru a fi eficient, comportament similar unei unități diesel. Veți spune, da, dar, cum s-a comportat mașina urcând cu bagaje pe coclauri? 1.2 e motor de mașină de cusut. Și eu voi spune, da așa este pentru că Adam Opel și-a început cariera producând mașini de cusut în 1862 la Russelsheim. După care fabrica sa a produs și biciclete, în 1920 Opel fiind cel mai mare producător de biciclete din lume! Anul acesta, însă, se împlinesc 125 de ani de când fabrica Opel a început să producă mașini! Mai exact, producția auto a început pe 21 ianuarie, 1899. Deci dacă ai un Opel, nu uita să mergi să-i spui la mulți ani.

Dar pentru a ajunge la aer curat, departe de stresul orașului și pentru a petrece aici o perioadă considerabilă, ai nevoie de portbagaj - în cazul de față, 308 litri. Poate că nu sună ca fiind mare brânză, dar cu siguranță e mai mare decât al lui 208 cu ai săi 265 litri. Și asta ar și explica de ce în 2021, 2022 și 2023, Corsa a fost cea mai bine vândută mașină din clasa sa în Germania și Marea Britanie. Doar că în Germania mașina aceasta are un preț de pornire de 19.800 euro, TVA inclus.

Vezi ofertele pentru noul model!

În România, în schimb, prețul de pornire, cu TVA inclus este de 16.600 euro. Nu o să vrei motorul de bază de 75 cai putere, acesta de 100 este excelent, și dacă ești ca mine și nu te deranjează să-ți schimbi singur treptele de viteză, la 17.750 euro (fără nicio reducere acordată de dealership) ai o Corsa Edition foarte bine echipată și mult mai practică decât alte modele din această clasă care îți limitează spațiul.

Per total, Opel Corsa reprezintă o alegere conservatoare, dar viabilă în anul de grație 2024. Poate că hatchback-urile nu mai sunt așa la modă de când crossover-urile au apărut în viețile noastre, dar hai să-ți spun un secret – un crossover nu-ți oferă marginal mai mult spațiu, dar necesită costuri de achiziție mult mai mari. Prin urmare, eu aș face alegerea economică și aș merge pe un hatchback care și-a dovedit utilitatea de-a lungul a 6 generații – Opel Corsa.

CLICK AICI