Site icon eblogAUTO

Debutant la 10 ani, în Campionatul Național de Autoslalom 2019

Andrei Berea

Prima etapă din Campionatul Național de Autoslalom 2019, ce a avut loc la Brăila pe 4 mai, a reunit la start mai mulți debutanți, printre care și Andrei Berea – fost Campion Național la Karting, în vârstă de doar 10 ani. Acesta a concurat alături de tatăl său, Alexandru Berea, la volanul unui VW Polo echipat pentru competiții de gen, ca membri ai CRG Racing România. Împreună cu ei, alți 4 piloți s-au aflat la start, ca membri ai aceleiași echipe – ce la final a ocupat locul 2 de pe podium.

Organizată de Hobby Autosport Brăila, competiția a demonstrat că autoslalomul câștigă tot mai multă popularitate în țara noastră. Potrivit organizatorului, prezența la start a fost cu 50% mai numeroasă decât în trecut, procent reprezentat de piloți aflați la prima participare de acest gen, sau într-un Campionat Național.

Evenimentul a început cu o premieră, brăilenii având ocazia să admire automobilele înscrise în competiție încă de vineri seara, când au fost prezentate, alături de piloții lor, în fața Primăriei și Autorităților locale.

Și colegul nostru, Sebastian Radu, a debutat în Motorsport la această etapă, la volanul unui VW Lupo: “Sunt bucuros că am spus da acestei provocări și că am reușit să învăț atât de multe într-un timp atât de rapid. Am reușit, în doar câteva ture, să scad peste 6 secunde din timpul necesar parcurgerii traseului, iar acest lucru se datorează tuturor celor care mi-au împărtășit din experiența lor. Chiar dacă spiritul de competiție a fost prezent, în egală măsură a fost și cel de camaraderie dintre concurenți, fiecare fiind dispus să le susțină evoluția debutanților”.

Deși programat ca în weekend-ul 4-5 mai să aibă loc și a doua etapă a Campionatului, la Galați, aceasta a fost din păcate amânată, din lipsa aprobărilor care au întârziat să fie date. Evenimentul va fi reprogramat însă la o dată ulterioară, însă, până atunci, Campionatul Național de Autoslalom 2019 continuă pe 25 mai, la Slobozia.

Ce este autoslalomul?

Autoslalomul este cea mai accesibilă formă de Motorsport, care pune accentul pe siguranță și concurență. O competiție de gen constă în viraje pe un traseu demarcat cu conuri, în contratimp, accentual fiind pus mai mult pe manevrabilitatea autovehiculului și pe profesionalismul participanților.

În plus, la autoslalom este permisă participarea și cu autovehicule de stradă, singurele condiții pentru a putea lua startul fiind casca de protecție, mânușile și combinezonul. Totodată, în România, este necesară și afilierea la Federația Română de Automobilism Sportiv și apartenența la un club de profil.

Exit mobile version