Site icon eblogAUTO

Cateva sfaturi pentru cei ce care vor sa obtina permisul de conducere

Cu siguranta toti ne aducem aminte momentul in care am obtinut permisul de conducere. Pentru multi a fost alimentarea unei pasiuni pe care o aveam de mici.

Probabil ai condus inainte de a incepe scoala de soferi, dar senzatia cand ai iesit in traficul urban pentru prima data a fost cu totul alta. Ai observat ca multi soferi au propriu lor cod rutier si ca trebuie sa fii atent atat la actiunile tale, dar si ale celor din jurul tau. Ai realizat ca situatiile nu sunt albe sau negre precum in chestionare auto cu care te pregateai pentru examenul teoretic.

Modul in care te pregatesti pentru “sala” este iarasi important. Nu ajuta sa faci chestionare foarte multe, sa ajungi sa inveti intrebarile si raspunsurile pe de rost. Pentru inceput este recomandat sa citesti codul rutier si apoi sa treci la acele chestionare. O varianta de invatare cu ajutorul chestionarelor o propun cei de la i-drpciv.ro: ”Un ajutor de nadejde e luarea de notite in timpul completarii chestionarelor DRPCIV si notarea intrebarilor la care se greseste. Astfel, invatatul va fi mai usor.Completarea acestor chestionare auto este necesara pentru succesul in sala de examen.” Pentru a ajunge la ei pe site sa iti testezi cunostiintele teoretice, da un click aici.

Incet, incet ai ajuns si la momentul examenului, cand cu emotii sau fara a trebuit sa iti fie testate cunostintele teoretice si apoi practice. Ajungi sa ai intr-un final permisul de conducere, acel “permis de libertate” cum ii mai spun unii. Pentru putini, aceasta reusita este un vis pe care il aveau de mici, de cand probabil isi rugau parintii sa urce la volan, sa ii lase sa controleze directia masinii, sau de cand isi urmareau pilotii favoriti din Formula 1 la televizor. Din pacate, o parte dintre acesti tineri soferi considera strada ca loc de etalare al calitatilor lor in ale condusului. Nu este in totalitate vina lor. Cultura motorsportului lipseste cu desavarsire in tara si din aceasta cauza exista putine locuri unde tinerii soferi isi pot arata priceperea in mod organizat si sigur. Pentru imbunatatirea modului in care tanarul sofer reactioneaza in cazul unei situatii la limita se pot face cursuri de conducere defensiva, deoarece in timpul scolii de soferi nu ti se exemplifica un derapaj, in cel mai bun caz ti se explica modalitatea in care trebuie sa reactionezi, dar pentru majoritatea, acest lucru este prea putin. La fel sta situatia si in cazul franarii de urgenta sau a altor situatii mai delicate din trafic.

Din cate am inteles se doreste reintroducerea traseului cronometrat si a conducerii de noapte, lucru care ar trebui sa ne bucure. Astfel incepatorii vor veni cu un bagaj mai bogat de cunostinte in urma scolii de soferi si drumurile publice vor devein putin mai sigure.

Exit mobile version