CADRUL PERFECT | Volkswagen Amarok 2023

CADRUL PERFECT | Volkswagen Amarok 2023

Volkswagen Amarok a fost întotdeauna o mașină la înălțime, atât la propriu (grație gărzii la sol permisive), cât și la figurat. Întrucât Volkswagen România ne-a lăsat mână liberă cu un Amarok PanAmerica, am hotărât că e de datoria noastră să arătăm ce știe să facă acest pick-up care acum a renăscut. Am luat drumul Iezerului, dar o alunecare de teren nu ne-a permis să urcăm până unde ne doream, astfel că ne-am mulțumit cu un alt peisaj incredibil de frumos.

Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok

Până să ajungem la Câmpulung, am mers în mediul urban, am mers pe autostradă, am mers pe drumuri sinuoase și ghiciți ce? Amarok se comportă exemplar în toate aceste scenarii – la drum întins insonorizarea este mai bună decât mă așteptam, în oraș parcările se fac cu ușurință grație camerelor și senzorilor, iar pe drumurile întortocheate de munte, Amarok se așterne ca un pick-up al cărui ruliu este extrem de intuitiv și lesne de controlat. Pentru că a crescut ampatamentul acestei noi generații, habitaclul pare mai pregătit ca oricând să găzduiască în confort o familie cu 4 membri. Interiorul este mai puțin utilitar și mai mult plăcut, fapt ce nu se putea spune la fel de ușor despre vechea generație.

Deja celebrul V6 turbo diesel cu capacitate de 3 litri dezvoltă în acest caz 240 cai putere și 600 Nm cuplu, toate aceste numere fiind transmise la toate patru roțile prin sistemul de tracțiune integrală 4Motion. Cutia automată cu 10 rapoarte are oricând la îndemână treapta potrivită, iar pentru momentele în care ești cu adevărat blocat, mașina are și blocant la puntea spate. Ca să mă fac mai ușor înțeles vizavi de cât de ușor poți opera această mașină, pot să vă spun că pare a fi împrumutat câteva trucuri de la fratele Touareg.

Noul pickup AMAROK - vezi oferta

Aventura noastră cu noul Amarok a fost pe atât de plăcută, cât a fost și stresantă, având în vedere că mare parte din timp eram printr-o pădure pe care nu o cunoșteam pe perioada nopții. Lăsând la o parte stresul, nu aș vrea altă mașină cu care să plec din București, să merg până în vârful muntelui și apoi să mă întorc în siguranță acasă. A, și să pot căra și un europalet dacă am nevoie sau să tractez o remorcă cu încărcătură maximă de 3.5 tone. Viața e frumoasă când ai un pick-up precum Volkswagen Amarok.

CLICK AICI!