0

BMW M5 Competition Edition

Hyundai Ploiesti!

BMW M5 «Competition Edition» divizia BMW M a dezvoltat o ediţie specială exclusivă a celui mai de succes sedan business de înaltă performanţă din lume, stabilind un nou punct de reper în actuala gamă de modele BMW M5. Cu o putere maximă crescută la 441 kW/600 CP şi un cuplu maxim de 700 Nm, BMW M5 „Competition Edition” se numără printre cele mai puternice automobile în istoria modelelor mărcii BMW. BMW M5 „Competition Edition”, care dispune în echipare standard de transmisie M cu dublu ambreiaj cu Drivelogic, accelerează de la 0 la 100km/h în doar 3,9 secunde. Un design personalizat, pachetul Competition disponibil standard şi o gamă vastă de dotări opţionale, o producţie este limitată la doar 200 de unităţi, transformă BMW M5 „Competition Edition” într-un automobil cu adevărat exclusiv.

Familiarul motor V8 de 4,4 litri, capabil să urce în turaţii, ce dispune de inovatoarea tehnologie BMW M TwinPower Turbo, este piesa centrală a BMW M5 „Competition Edition”. O creştere a puterii de supraalimentare, precum şi modificări specifice ale gestiunii motorului măresc performanţele automobilului – în comparaţie cu modelul de serie – cu 29 kW/40 CP, la 441 kW/600 CP. În acelaşi timp, cuplul a crescut cu 20 Nm la un maxim de 700 Nm.

BMW M5 „Competition Edition” îşi arată potenţialul extraordinar chiar şi atunci când staţionează. Culorile exclusive ale caroseriei – 100 de automobile în Carbon Black metalizat şi 100 în Mineral White metalizat – accentuează liniile elegante şi sportive ale BMW M5. Iar jantele M de 20 de ţoli – din aliaj uşor, forjate şi lustruite -, cu design double-spoke şi finisare Jet Black, echipate cu anvelope mixte (265/35 ZR20 în faţă, 295/30 ZR20 în spate) subliniază caracteristicile remarcabile de manevrabilitate ale automobilului. Accesoriile M Performance din carbon precum difuzorul spate, spoilerul tip „gurney” de pe capota portbagajului şi capacele retrovizoarelor impun alte accente dinamice. Grila radiatorului şi branhiile laterale – ambele finisate în negru lucios şi purtând inscripţia „M5 Competition”, conferă amprentele finale apariţiei premium a automobilului.

bmw-m5-competition-eblogauto-2014 (2)

Interiorul subliniază şi el unicitatea BMW M5 „Competition Edition”. De exemplu, benzile decorative din carbon, pe care se află logo-ul „M5 Competition 1/200”, sunt un indiciu al calităţilor de înaltă performanţă ale modelului şi al faptului că BMW M5 „Competition Edition” este unul dintre cele 200 de exemplare disponibile în lume. Ambianţa sofisticată a interiorului este puternic caracterizată de tapiţeria completă cu piele Merino Black, cu cusături contrastante în nuanţă Opal White, şi de covoraşele în culoare Anthracite cu borduri din piele Merino în nuanţă Opal White. În interiorul BMW M5 „Competition Edition”, atât pilotul, cât şi pasagerul din faţă stau în scaune M multifuncţionale care beneficiază de opţiuni vaste de reglaj electric prin care se garantează un echilibru perfect între confort şi suport lateral sportiv. Şi aici, inscripţia „///M5” de culoare albă, brodată pe tetiere, accentuează caracterul exclusiv al automobilului.

Alte echipamente completează apariţia impresionantă a sedanului business de înaltă performanţă: acestea includ sistemul de sonorizare Bang & Olufsen High End Surround cu o putere de 1.200 W, BMW Head-Up Display, Comfort Access, avertizare la părăsirea benzii (Lane Departure Warning) sau – opţional – BMW Driving Assistant, scaune încălzite în faţă sau sistem de încărcare.

Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.